|
 |
 |
 |
 |
| |
Хайде да измисляме български коани! (1 Разглеждат) (1) Гост
-
Lazarov
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 13
-
-
|
Хайде да започнем да измисляме български коани. Ние като народ живеем в уникални условия, на границата на абсурда, а често в самия абсурд. Знаем, че умението на българина е да оцелява, което на практика означава да балансира на ръба на бръснача. По този начин, самият живот на българина представлява гоблен (плетеница), а също един огромен коан.
Какви предложения имате?
Или може би вече са измислени; тогава да си ги спомним?
За това предложение беше вдъхновено от великолепните отговори на Камино и Тина на предходния коан...
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
- Публикации: 1160
-
-
|
Аз мисля, че нашите български поговорки са чудесни коани. Имам книжка, направо си е томче от 500 страници! Казва се Български пословици и поговорки.
Ето някои:
"Ако не посееш нищо, няма да ожънеш нищо."
"Седем пъти мери, един път режи." (Ние с Мастър Го се убедихме в правилността на този коан.)
"Споделената мъка половин мъка, споделената радост - двойна радост."
Идеята е добра, да си напрегнем мозъците и да измислим още български коани.
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
|
-
Delfin
-
- Офлайн
-
Junior Boarder
-
- Публикации: 20
-
-
|
Ето и един коан, измислен в чата на сайта.
Много информация, много мнения. Липса на информация, липса на мнения.
|
|
|
-
Lazarov
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Делфин написа един възможен коан:
"Много информация, много мнения. Липса на информация, липса на мнения."
Когато имаш един часовник - знаеш колко е часа. Когато имаш много часовници - не знаеш колко е часа.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Този коан за часовниците ме провокира да препрочета едноименния разказ Джером К. Джером от книгата му Празни мисли на един празен човек. Препоръчвам ви я, много интересно четиво и забавно.
Ето как започва разказът му "Часовници"
"Има два вида часовници: едни, които всякога са неточни, знаят, че са неточни и се гордеят с това и други, които винаги са точни, освен в случаите, когато разчиташ на точността им, а тогава те така те подвеждат, че се учудваш как е възможно да съществуват такива неточни часовници в една цивилизована страна..."
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
|
-
MasterGo
-
- Офлайн
-
Webmaster
-
- Публикации: 83
-
-
|
Три пъти режи и един път мери! (Да ти дойде ума в главата).
Изпий три водки, а после прецени, дали една е била достатъчна.
|
|
|
-
Delfin
-
- Офлайн
-
Junior Boarder
-
- Публикации: 20
-
-
|
Удобното неудобство, неудобното удобство.
|
|
|
-
SexNature.org
-
- Офлайн
-
Administrator
-
- Публикации: 28
-
-
|
Lazarov написа:
Хайде да започнем да измисляме български коани. Ние като народ живеем в уникални условия, на границата на абсурда, а често в самия абсурд. Знаем, че умението на българина е да оцелява, което на практика означава да балансира на ръба на бръснача. По този начин, самият живот на българина представлява гоблен (плетеница), а също един огромен коан.
Животът на българина?
Аутист сред гении и гении сред аутистите.
|
|
|
-
Lazarov
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Българинът е специалист по оцеляването. Как го прави не знам, правителството на България, Международният валутен фонд и Световната банка, които постоянно го притискат, също не знаят, защо българинът оцелява.
Българският начин на живот, трудно може да бъде описан. Ако няма Нобелови лауреати по литература измежду българите, то е защото и те не могат да опишат този уникален процес...
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Изгубих един голям приятел, един голям човек! Все пак преди да съм осъзнала в пълна степен случилото се ще напиша тези няколко реда...
На 22. 04. 2010 г. при нещастен случай (автомобилна злополука) си отиде Йони Лазаров - един истински приятел, достоен мъж. Мъж на честта, принципите, силата, смелостта и достойнството. Освен всичко това си отиде и най-добрия играч и познавач на играта Вейци в България. Трагедията е огромна, той бе само на 47 години.
Моите съболезнования към роднините, близките и приятелите на Йони.
Почивай в мир приятелю! Винаги ще те пазя в сърцето и душата си!
Сбогом!
|
Журнал Психея
|
-
n_hope
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
Здравейте, приятели!
- Публикации: 84
-
-
|
Много, много сьжалявам!!! Моите сьболезнования на всички, които са го загубили и страдат за него!
|
Обичам да пиша и се смея, дори "когато ми се плаче"!
|
-
MasterGo
-
- Офлайн
-
Webmaster
-
- Публикации: 83
-
-
|
Тъжно е!
С Йони Лазаров завършва цяла епоха в българското Го. Той вложи много труд и усилия да популяризира играта Го в България.
Беше много умен и ерудиран човек. Беше мечтател... Беше приятел... Беше хубав човек!
Отиде си от този свят Играчът на стъклени перли!
Сбогом, приятелю!
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|