сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Индиански символи
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Индиански символи

Индиански символи 11 Дек 2011 12:41 #2621

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Във филма "Танцуващия с вълци", който гледах наскоро ми направи впечатление, че върху конете на индианците са изрисувани символи, не бях виждала досега. Вероятно са някакви знаци с лично значение за самия собственик на коня, а не на племето, защото бяха различни. Може ли Black Wolf да ни разясни? Също ме интересува кои племена го правят, защото явно не всички изрисуват конете си.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Индиански символи 12 Дек 2011 19:12 #2627

• Black Wolf
  • Офлайн
  • Senior Boarder
  • Публикации: 71

Прикрепен файл:

Файл: Warpaint_horse.doc
Размер на файла: 27 KB

Да, символите в индианската култура имат основно място.

Тъй като магическата защита по време на война е много важна, бойния кон не е изклучение. Преди сражение конят се боядисва, като на това се отделя не по-малко внимание от боядисването на воина. Към гривата и опашката се завързват талисмани, пера, които означават подвизите и пр.

Символите били общоупотребявани или лични (последните получени във видение, сън и пр.).

Червените кръгове около очите и ноздрите на коня му придавали остра зрение и обоняние.
Мълниите (зикзаковидни линии) по краката му придавали бързина и сила.
Отпечатъци от длан върху гърдите на коня означават, че с него е повален враг.
Кръстовидния знак сочи, че конят и ездачът му са избегнали засада на враговете.
П-образните знаци означават конски следи - това са конете, успешно отвлечени от врага.
Бойните белези на коня, получени в битка, както и на неговия стопанин, винаги се отбелязват с червена боя - това е знак за доблест.
Червента лява длан, отпечатана върху десния бут на коня е знак за особена почест.
И най-различни други знаци, няма да ги изброявам всички, а едва ли и ги знам всичките, защото не са един и два...

Въобще ако конят извършел нещо смело - спасял стопанина си в опасна ситуация и пр., на него му се правел honoring като на воин, извършил подвиг, пеле се песни в негова чест и пр.

Такива ми ти работи. Диви ора индианци, ко да ги прайш...

Индиански символи 12 Дек 2011 22:57 #2628

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Да магическата защита със сигурност е била от значение, но аз мисля, че има и нещо друго, което придава допълнителна тежест. Ако всичките тези символи или поне половината са изобразени върху коня на индианския войн, това е меко казано респектиращо за противници с по-малко или никакви изрисувани върху своите коне символи. Респектиращо е и за противник също с повечко символи. Такова едно символно въздействие върху врага предпологам е спечелвало поне 30-40 % от битката без директен сблъсък.

Диви ора индианци, ко да ги прайш

Не са! Доста по-умни са от колкото ни си виждат.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Индиански символи 25 Дек 2011 16:23 #2659

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Един съвременен индиански символ представен от автомобилната индустрия. Като имаме предвид, че мъжете са заменили конете от миналото с коли /което е екологична катастрофа/ може да се каже, че този символ е израз на голяма власт, финансово и материално благополучие /без да се впускам в коментиране на начините, по които са постигнати/. Всъщност и поставянето на някои от символите върху конете в миналото също не е постигнато по много морален, хуманен, законен и милосърден начин. Подобно на конете със символи и колите са символи и изразяват много неща, особено тази от картинката.

Хубава кола /кон/

Името и е Grand Cherokee

2012-jeep-grand-cherokee-srt8-opt.jpg
Журнал Психея

Индиански символи 28 Дек 2011 13:26 #2670

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Стъмни се. Луната се показа на небето, но Ловеца и Гарвана все още чакаха, свити върху студената земя. — Пълнолунието е лош знак — промълви Гарвана. Ловеца поклати глава. — Луната е винаги добър знак за ловеца. — Той не погледна Гарвана, който правеше заклинание срещу лоша участ. Шоуните винаги твърдяха, че мохауките са страшно суеверни. Ловеца наблюдаваше скрит в храстите, убеден в силата на магическите шарки върху себе си. Долу край реката, той се бе покрил с кал. След това бръкна дълбоко в торбата си с лекарства и намери малките шишенца с бойни бои, които винаги носеше със себе си. Като смеси боите с вода, той боядиса тялото си и лицето си така, както това правеха воините на шоуните, когато отиваха на битка. По бузите и по ръцете си изрисува символите на шоуните, които го бяха осиновили. Те го свързваха с историята на техните подвизи. С всеки символ самочувствието му, както и силата му нарастваха. С всяка отделна линия, която правеше, той събираше в един юмрук силата на своите прадеди шоуни. Ловеца знаеше, че ще победи врага си.

Силата на магическите шарки
Журнал Психея
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.38 секунди

* * *