|
 |
 |
 |
 |
| |
Когато ТОЙ не иска секс... (1 Разглеждат) (1) Гост
-
Ribka
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 4
-
-
|
Когато ТОЙ не иска секс...
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
- Публикации: 1160
-
-
|
Здравейте, възможно е той да е с по-слабо либидо, а вие с по-силно и в това няма нищо лошо или "болно". Също е възможно да има желание, а да няма ерекция или тя да е слаба ще е добре да уточните, ако желаете. Във времето, в което се случва да правите секс, ерекцията как е? Постоянна или проблемна? А еякулацията? Бързо ли се случва или трудно приятелят ви достига до нея?
Вие както се усеща от поста ви сте доста изнервена и напрегната от цялата тази работа и на това също трябва да се обърне внимание. Вижте възбудата и последващата неудовлетвореност на жената не е нещо, което може да се пренебрегне с лека ръка, защото води до редица процеси в организма, които не са нито хубави, нито здравословни. Когато имате желание да правите секс, приятелят ви не бива да ви отблъсква, напротив. Освен това стандартните сексуални техники - пениса във вагината, не е единствения начин да се прави секс. Той може да ви люби и без да прониква във вас, във случай, че неговото либидо не е така силно и не се появява толкова често. Например може да ви прави орална любов или мануална /с ръка/. Може да включите към сексуалния си живот различни сексуални играчки, лубриканти.
Изобщо нещата не са толкова страшни колкото ви изглеждат на пръв поглед са напълно в рамките на поправимото при желание и от двете страни да задържите връзката си и дори нещо повече да я подобрите.
Препоръчвам ви да се запознаете и с тези две статии от сайта:
Приливи и отливи
Сексуалност без секс
Хубав ден и на вас
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Потребителите казали "Благодаря": Ribka
|
-
Ribka
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Първо искам да благодаря за отговора 
Относно ерекцията - не съм забелязвала да има проблем с нея. Когато правим секс всичко си е нормално, продължителността... около 10-15 минути, всъщност не знам какви са "нормите", ако мога така да го кажа  Оргазъм получавам рядко, но това не ми е самоцел, просто ми липсва тази сексуална близост. Изнервена да, объркана да и всичко това направо понякога ме побърква, но гледам да не го показвам. А за това за другите сексуални практики - много съмнявам, че би могло да стане, защото при него я няма сексуалната възбуда... Общо взето не знам какво да правя и не знам как да се примиря с това...
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Ами тези неща ви се отразяват зле, вредят ви. Ето какво се случва.
Отсъствието на оргазъм влияе отрицателно върху нервно-психо-емоционалния живот на жената. След полов акт без оргазъм, жената остава напрегната, нервна, потисната и с лошо самочувствие. Отсъствието на сексуална удовлетвореност може да доведе до невроза и психическа дестабилизация. Появяват се с времето мигрена, раздразнителност, потиснатост, депресивни състояния. Ако до жената има наблюдателен партньор то поне един от описаните признаци може да бъде забелязан и това да се окаже верен път за намиране начините за постигане на оргазъм при жената. Освен върху психиката, отсъствието на оргазъм води и до застойни прояви в половите органи на жената. Често възникват нарушения в менструалния цикъл, болезнена менструация, маточни кръвотечения, усилват се симптомите на предместруалното напрежение....Друг момент е тревожното самонаблюдение по време на сношение. То кара жената да се притеснява дали ще удовлетвори очакванията на партньора, а не да се отдаде напълно на собствените си преживявания. Страхът, че поредната липса на оргазъм ще разочарова мъжа и това ще разруши връзката, парализира жената по същия начин, по който силния пол се блокира от мисълта за възможна загуба на ерекцията.
Обяснете на вашия приятел, че това, което се случва във вашата връзка ви разболява. Добре е да помислите за посещение при сексолог. Иначе аз не съм оптимист нито за вашата връзка, нито за доброто ви психофизическо състояние. Само с четене и коментиране по форуми няма да се разреши въпроса. И определено съм по-разтревожена за това как случващото се се отразява на вас.
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
|
-
Ribka
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Сигурно е така, но не мога просто с лека ръка да се оттегля от тази връзка. Чувствата ми са доста силни, а виждам, че и неговите. По-скоро трябва да открия начин да се справя с този проблем. Подхвърляла съм идеята за сексолог, отговори ми уклончиво - нека не говорим за това сега, каза. За симптомите, които сте изброили - може би усещам подтиснатост, а доста често и главоболие, но може и да си внушавам. Всяка насока за справяне ще ми бъде полезна
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Аз ви дадох някои насоки за справяне до колкото това е възможно в един форум. Ако желаете можем да разговаряме при лична консултация. По-долу има мой телефон или можете да използвате пощата ми
, за да си запишете час.
|
Журнал Психея
|
-
Ribka
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Благодаря все пак за вниманието и времето.
Лична консултация няма как да запиша при вас, тъй като не живея в София.
|
|
|
-
R4200
-
- Офлайн
-
Junior Boarder
-
- Публикации: 28
-
-
|
Аз съм от другата страна и също чувстват така нещата. Както е писано когато търсиш проблем в друг човек, първо погледни в себе си. И аз гледам, гледам и още нямам просветление. Вгледай се в себе си, мисли какво не му харесва, какво пречи. Пожелавам ти да решиш загадката.
|
"Колко малко му трябва на човек, и колко много за да разбере това"
|
-
ilkomira
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Здравейте! Търсейки хиляди начини да отговоря на своя проблем, попаднах в този сайт. Може би по-горе написаното от вас успя отчасти да ме удовлетвори, но ....
Аз също имам подобен проблем, моят мъж не иска да прави секс, не постоянно, но често се случва,...и естествено това ме довежда до песимистични душевни състояния, дори незнам как да го определя! Ровейки се из разни статии, вече съм наясно, че може би съм в депресивно състояние, и незнам как да се справя с това?! Непрекъснато си мисля, че съм ненужна никому, нежелана, не мога да се примиря с мисълта, че вече не мога да възбудя мъжа до себе си, страх ме е, че ако поискам секс, той ще ми откаже....това ме довежда до психическо разстройство. Преди няколко дена реших, че ще го помоля да използва вибратора за тази цел, след като той не желае, естествено с тайната мисъл, че удовлетворявайки ме с тази гумена неодушевена играчка, ще се възбуди и ще му се прииска той да е на нейно място, но.....уви, това не се случи! Наистина незнам какво да направя, моля за помощ, непрекъснато ми се плаче, понякога си мисля, че е по-добре да ме няма...ще се радвам ако някой ми пише! Приятен ден
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Вижте поставяте сериозен въпрос, считата ли, че той може да бъде решен във форума? Ще ви е удобно ли да разговаряте открито за това, че вашия мъж /омъжена ли сте или имате само връзка?/ е възможно да е импотентен? Че трябва да се направят изледвания, за да се установи, дали има физически причини за това? Наясно ли сте, че проблема не е във вас и не вие сте ненужна никому? Ако считате, че тези неща и други можете да обсъждате тук пред всички, добре ще поговорим. Ако ли не моля потърсете ме за консултация, която съм длъжна да ви уведомя, че се заплаща, чрез формите за личен контакт.
Сега ми се налага да изляза и ако междувременно пишете може би ще се забавя с отговора. Но при всички случаи по-късно днес ще прочета и ще отговоря.
Приятен ден
|
Журнал Психея
Потребителите казали "Благодаря": ilkomira
|
-
ilkomira
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Наясно съм,че това е форум, просто имах нужда от помощ, досега винаги съм се опитвала да се справям сама с проблемите, сега също се опитвам да го правя, само че усещам, че нещата при мен стават по-сложни и че не се чувствам добре в кожата си, на пръв поглед всичко е нормално, но всъщност аз не мога да си намеря място, особено когато съм вкъщи и то сама. Когато съм на работа, съм прекалено заета да мисля за себе си и за проблемите си. Отдавам прекалената си сексуалност на възрастта - на 37 години съм и никога не съм изпитвала толкова огромно желание за секс, може би отчасти и на това, че не винаги човека до мен иска да откликне на моето желание и това ме амбицира още повече и това ме кара да страдам! Но за импотентност тук не може да говорим, може би по-скоро си мисля, че съм му омръзнала, че трябва да бъда по-различна, незнам
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Добре да си поговорим.
Защо търсите вината в себе си? Вашата "прекалена" сексуалност, както я наричате е повече от нормална сексуалност. И това, че имате по-силно желание за секс е чудесно. Повечето мъже биха го намерили за много възбуждащо и стимулиращо. Самата вие желаейки секса ставате много по-сексапилна в очите на срещуположния пол.
Вашата сексуалност би трябвало да се поощри от човека до вас, а не да се унищожава с пренебрежение.
Вероятно не сте се замисляли, но това е средство за контрол. Както казах, когато жената стане по-сексуална, тя става и по-красива и по-желана и по-сексапилна. Когато нейната сексуалност бъде подтисната поради някакви причини, тя започва да прилича на увехнало цвете с загниващи корени. Никой не харесва увехнали цветя.
Вие всъщност вече сте станала по-различна, в момента, в който сексуалността ви се е събудила. Може би на вашия мъж това не му харесва? Защото е по-лесно да държи останалата част от мъжкия пол и вероятната конкуренция, която забелязва, вашия магнетичен сексапил надалеч.
Тоест вместо да удовлетвори вашите желания и да се чувства щастлив от това, че е желан и че жена му се възбужда от него, той предпочита да смачка цветето на желанието, за да няма опасности, че то може да бъде забелязано от друг.
Какво е вашето мнение за тази гледна точка?
|
Журнал Психея
Потребителите казали "Благодаря": ilkomira
|
-
ilkomira
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
-
|
Много благодаря за отговора Ви! Сигурно имате представа какво означава той за мен! Вие сте страхотен професионалист, аз незная дори какво да напиша
Имам огромна нужда да поговоря с Вас, но за мое огромно съжаление, живея във Варна, а предполагам Вие работите в София!?
Вашият отговор определено ми донесе душевно успокоение, наистина не бях се замисляла за подсъзнателните действия ..., предполагам, че са такива.
В момента Ви пише вече друг човек - по-уверен в себе си, по-уверен в утрешния ден.
Огромно БЛАГОДАРЯ!
PP Ако имате сеанси във Варна, с удоволствие бих Ви посетила!
Може би ще бъдете полезна на много хора в страната ако имате приемни дни в повече градове, много лекари правят така!
Приятен ден и много усмивки!
|
|
Потребителите казали "Благодаря": Kamino
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Ех, ех, ех!
Не ме хвалете толкова, старая се, но чак да ставам обект на такива възторзи, не е необходимо.  Благодаря Ви!
Аз предлагам онлайн консултация. На тези адреси може да се запознаете с този нов начин за общуване "терапевт-клиент", който е изключително подходящ за хора от чужбина и от други градове.
www.sexnature.org/nature-therapy/onlajn-...ziya-i-terapiya.html
www.sexnature.org/nature-therapy/profila...i-psihoterapiya.html
Това, което прави вашия мъж аз също се надявам да е несъзнателно, защото иначе би било умишлено психическо насилие /психически тормоз/, а той може да бъде не по-малко, дори повече вреден и опасен от физическото насилие в семейството.
Желая ви успех и радост!
Юлияна
|
Журнал Психея
|
-
nomad
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 7
-
-
|
За мене тази тема е повече от странна!  Недоумявам как в началото на пролетта, когато цялата природа и всичко в нея се събужда за живот, включително и човека и неговата сексуалност има мъже, които не искат да правят секс и жени, които наричат сексуалността си "прекалена". Явно връзката с природата и земята е напълно прекъсната, за което аз бих ви посъветвал да си правите по-чести семейни разходки сред природата.
Хора, тепърва предстоят празниците свързани с изобилието, разтежа и плодородието и повечето от тях са с подсмисъла на секса и сексуалната връзка между мъжа и жената.
Според мен трябва да се напише статия от авторите в сайта, развенчаваща митовете за женската сексуалност, като "прекалена", "ненужна", и други.
Жената трябва да има силна сексуалност, това означава, че е здрава и силна. Мъжът и трябва да я поощрява в това, а не да гледа отстрани нейните депресии.
Естествено ilkomira, че ще се чувствате подтисната във времето, в което цялата природа се събужда за живот, секс и любов вие сте отхвърлена от мъжа ви.
Съпружеската вярност е нещо хубаво, но до момента до който не започне да вреди на здравето. Тогава си мисля, че задълженията по вярност отпадат.
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|