сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Труден секс със жена
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Труден секс със жена

Труден секс със жена 30 Ное 2011 14:07 #2555

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
  • Публикации: 28
Здравейте,женен съм от 14 години. Имам проблем със секса със жена ми от около година. Не знам какво става, но тя избявга близост по всякакъв начин. Ляга си по-късно от мен, става по-рано, гледа ТВ, отдадена е да помага на децата за училище, изморена, изнервена и т.н. Ако я погаля по гърдите се сърди,не знам как да почна. Не говори ме за тези проблеми защото я занимавам с "глупости". Правиме секс на 3 месеца веднъж. Орална любов не иска да прави. Гали ме с ръка. Гнуси се от спермата, ако я напръскам случайно. Затова предимно свършвам в презерватив, така ми е по-спокойно. Иначе ако започнем секса, мисля че получава удоволствие и като я питам - казва че и харесва. Искам да се променят нещата, опитвам много внимателно да я подканвам. За сега нямам успех. Предложете нещо, благодаря.
"Колко малко му трябва на човек, и колко много за да разбере това"

Труден секс със жена 30 Ное 2011 16:02 #2557

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Здравейте, според мен вашите взаимоотношения с жена ви се нуждаят от цялостно обновяване. В брака ви се е настанила рутината, скуката, умората, навика и всички онези дребни неща, които събрани заедно разрушават връзката, която сте имали. Мога да ви препоръчам статиите в сайта в категорията Семейна психология, категорията Сексуална култура и следните теми тук във форума, които вече сме обсъждали.

Сексуални проблеми
Фригидността
Труден оргазъм

Освен това е добре с вашата съпруга да потърсите терапевтична помощ със сексолог или друг специалист по проблемите на двойката. Ние също предлагаме консултация и терапия извън форума, в случай, че решите да се възползвате.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Труден секс със жена 30 Ное 2011 19:11 #2559

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
Благодаря, имате право. Много сте любезна, ще се запозная с препоръките.

Труден секс със жена 01 Дек 2011 11:41 #2561

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Ако има нещо, което ви затруднява или бихте искали да обсъдите, не се притеснявайте да питате и да коментирате.

Струва ми се, че във вашето семейство не само през последната година, но и по принцип не се е обсъждал сексуалния живот. Или греша? Тъй като, ако през тези 14 години с жена ви сте разговаряли открито за любовния си живот мисля сега не би било проблем тя да сподели с вас какви са причините за това отдръпване.

Искам да ви похваля и да ви поощря за интереса който проявявате да разнищите какво се случва с нейната сексуалност и изобщо с нейната душевност. Защото при всички случай с вашата съпруга, в нейния душевен и емоционален свят нещо се случва, за което тя не говори и не споделя с вас. А вие би трябвало да сте и най-близкия човек и да ви има пълно доверие.

Дали да не опитаме следното. Вместо да подхождате директно към секса и еротичната игра, защо не започнете от по-далече. Дали един букет цветя ей така без повод няма да я зарадва? Може да си въведете традация и поне веднъж седмично да и подарявате цветя. Също така поканете я на среща, така както сте ходили на срещи преди в началото. Отидете някъде само двамата, правете и комплименти, кажете и че е най-прекрасната жена на света. И тя наистина е! Защото е вашата жена и майката на вашите деца. Знам, че ще ви е трудно, но оставете секса на страна за известно време и обърнете по-голямо внимание на ухажването, обгрижването, чистата нежност без сексуален контекст.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Труден секс със жена 01 Дек 2011 11:58 #2563

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
Добре се ориентирате. Наистина малко сме си говорили за подробности в секса. Като цяло признавам сме доста закрепостени. Ограничава ме се в 2-3 пози в леглото, малко уста, малко ръце и това е. Възможно е да има разбирания и внушения преди брака, защото се гнуси от сперма, не обича орална любов (на нея и харесва). Понякога даже и на сън ми маха ръката от гърдите си. Иначе обича да ги стимулирам докато е възбудена.Чета много по тези теми, особено свързани с психиката на индивида. Не упреквам съпругата си, вероятно и в мен има нещо. В общи линии съм добър, внимателен, спокоен. Помагам и в къщната работа почети във всичко. За подаръците съм съгласен, но преди всичко съм практичен и трябва да се постарая в тази насока. Искам да обсъждаме секса, защото мисля че той е центъра на семейния живот.

Труден секс със жена 01 Дек 2011 12:48 #2566

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
И вие се ориентирате правилно. Това са насадени предразсъдъци към секса от преди брака. Неприятното е, че с жена ви сте продължили да ги подхранвате и след брака, да си ги отглеждате така да се каже и ето сега те започват да вредят.

Спермата не е гнусна и трябва да се опитате да убедите жена си в това, в случай, че решите да не ползвате услугите на терапевт. Научно доказан факт е, че в спермата се съдържат полезни вещества - минерали и дори витамини. Алкохола обаче унищожава тези вещества, уврежда спермата и я прави неприятна на вкус и мирис. Това е причината поради, която повечето жени считат спермата за неприятна. Чистата от вредни вещества сперма не е никак гнусна.

Искам да обсъждаме секса, защото мисля че той е центъра на семейния живот.

Абсолютно сте прав! Сексът е двигателя на семейния живот.
Журнал Психея
Потребителите казали "Благодаря": R4200

Труден секс със жена 01 Дек 2011 13:00 #2567

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
Може би не обясних. Не държа жена ми да усеща вкуса на спермата. Обаче няма как да не изтича от влагалището при секс. Това ми се случваше само докато опитвахме забременяване. Иначе прави секс с презерватив или с изпразване на вън. Точно това изпразване ако се случи върху тялото, води го гнусни гримаси и забележки, че съм я оцапал. Това мислене според мен води до сковаване в усещанията. Колкото до качествата на спермата, при желание мога да да я подобря със всички познати способи - напитки, храна и т.н. Отворен съм към подобренията и новостите. Благодаря, усещам разбиране и се чувствам добре.

Труден секс със жена 30 Дек 2011 10:02 #2679

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
Ето, помислих върху написаното. Мисля, че се държа със съпругата ми много добре. Нежен съм, помагам и в домакинството, с децата. Въобще гледам да я облекча в домакинската работа. Също така и не настоявам за секс, даже въобще не я подканям. Въздържам се и очаквам момента в който ще протегне ръка. Не знам какво да кажа, много ми липсва секса. Мога да се самозадоволявам, но не е същото - някак си е изкуствено ?! В момента правя тибетски упражнения за култивиране на сексуалната енергия, и вярвам да се получи нещо добро. Не се отказвам от секса, и ако имате някакви идеи различни от подаръци, нежни думи, свещи, вечери и т.н. моля, кажете?

Труден секс със жена 30 Дек 2011 13:40 #2680

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
С колеги терапевти съвсем скоро обсъждахме тази тема, отделихме и близо два часа. Всеки от нас сподели опита, който има с решаването на сексуалните проблеми в двойката. И аз ще споделя с вас някои от нещата, за които сме си говорили.

Вижте, съвсем честно ви казвам, че проблема не може да се разреши само с участието на едната страна във връзката и без никакво желание за търсене на решения от другата страна. Сексуалните отношения са проблем на двойката те не са само едностранен проблем на индивида в двойката. Секса е основната връзка в двойката. Има двойки, които са в крайно лоши отношения, но секса между тях е както казват "най-най страхотното нещо!" Иначе се карат много. Такива връзки се запазват много дълго, защото я има спойката, която е секса. Има и връзки, в които партньорите се разбират чудесно във всяко едно отношение и се чувстват прекрасно един с друг, но секса изобщо не върви. Връзката я няма и обикновено някой хубав ден се разделят. А онези с големите скандали и страхотния секс продължават да са заедно.

Други примери от терапевтичния опит са, че в почти 60-70 % от случаите има трети човек. Любовник или любовница. Съпруга или съпругата, този който има странична връзка се чувства задължен да бъде верен, но...верен на любовта извън семейството. И по тази причина отказва да прави секс с брачния партньор. Когато това се случи ощетения от към секс партньор също рано или късно си намира връзка навън и се получава клишето: "Мир в къщи любов на вън." Това обикновено трае до порастването на децата, когато те си отиват от дома и тогава се случва развода.

Разбира се има и също толкова 60-70%, в които терапията помага и семейството си е ОК.

Трети случаи са лекарствените средства, доста често се оказва, че липсата на желание в един от партньорите е причинена от употреба на някакво лекарство, което като страничен ефект има намаляване на либидото. Например повечето лекарства за високо кръвно налягане имат този страничен ефект. Много приспивателни и успокоителни също и редица други.

Четвърто. У нас в България сексуалната култура е на ниво кръгла нула. Тоест проблема с лошия сексуален живот на българите и на техните семейства е и социален.

Вие бихте желали да ви дам някакви идеи. При психотерапията разговора се води така, че клиента сам да достигне до идеите. Но аз често нарушавам правилата и разчупвам формите.

Та идеята ми е какво ще кажете да си намерите любовница? Постоянна и за дълго време, жена, с която да правите любов винаги, когато пожелаете.

В случая, когато говоря само с вас и е налице пълна незаинтересованост от другия партньор, за терапевта е важно какво е психофизическото състояние на клиента. Тоест аз виждам, че вие имате отчаяна нужда да правите секс. Липсата му ви се отразява зле, това е вредно за вас. И затова ви предлагам идея и решение.
Журнал Психея

Труден секс със жена 30 Дек 2011 15:30 #2683

• R4200
  • Офлайн
  • Junior Boarder
Благодаря. Високо оценявам вашия коментар. Мисля за любовница, но нещата са трудни. Първо не съм голям любовчия, пък и имам много познати. Живея в малък град и клюките бързо се разрастват. Бих желал да не наранявам духовно съпругата ми. Да, приемам идеята и вярвам, че ще успея да опитам този вариант. За сега благодаря, и ще коментирам пак.
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.47 секунди

* * *