Здравей Злати и добре дошла, приятно ми е да се запознаем. Аз се казвам Юли.

Много ми хареса интелигентния и културен начин, по който си подредила темата си, изложила си ясно проблема и си задала конкретни въпроси. Аз от известно време съм спряла да давам безплатни онлайн консултации във форума или по поща. Но по причини, които в по-нататъшния ни разговор ще станат ясни - ти ми стана естествено симпатична.
И така да видим как ще помогнем. Първо, за да разберем дали имаш нужда от сексолог или психотерапевт, трябва да обсъдим по-задълбочено проблема. Как желаеш да го направим, по пощата или тук във форума? Ще ти обясня. Често възникнали сексуални проблеми се отразяват на психиката и обратно, някои психически страдания неминуемо дават отражение на сексуалния живот. Със сигурност на 100 % ти не си фригдна. Това, за което говорим е аноргазмия - невъзможност за достигане на оргазъм при определени обстоятелства, пози в които правиш любов, партньор или партньори, които не те възбуждат или нямат нужните знания.
Аноргазмията има три разновидности – първична, вторична и спорадична. При първична жената никога не е изпитвала оргазъм при всякакъв тип сексуална стимулация. Вторична - когато жената е изпитвала в миналото оргазъм (дори и еднократно, независимо от обстоятелствата и способите за достигането му), но след това никога повече не изпитала такъв. И третата разновидност на аноргазмия е спорадичната. При нея жената е способна да изпитва оргазъм при различни форми на полова активност, но не винаги и постоянно.
Това е сексуалната част от проблема. За да обсъдим психологическата част ще трябва да навлезем в малко по-лични измерения, за което ще е чудесно да споделиш всичко, което считаш, че има връзка към проблема. А аз ще задавам някои уточняващи въпроси.
Във Варна мога да ти препоръчам психолог - психотерапевт. Ще потърся и сексолог. И ще решим дали да посетиш и двамата специалисти или да избереш един от двамата. Аз по принцип работя по този начин. Паралелно с моята консултация препоръчвам на човека да посети и психотерапевт и или сексолог. Като обсъждаме внимателно всичко, което те са препоръчали, тоест правим преговор и затвърждаване. Чувствай се спокойна и свободна да споделиш всичко, което ти хрумне.