сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Фригидността
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Фригидността

Фригидността 08 Авг 2010 15:08 #1887

• Secret
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Публикации: 3
Има ли наистина фригидни жени вечно апатични към секса или това е състояние , което е само на психологическа основа , породено от редица фактори?Ако фригидността се превърне в перманетно състояние?Фригидността дали е израз на потискани сексуални желания?Дали само близостта и вниманието на партньора могат да помогнат на една жена да преодолее това състояние?
Създай един красив свят в и около себе си!

Отг:Фригидността 08 Авг 2010 16:13 #1888

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Моето мнение е, че фригидността бива първична и вторична. Като първичната си е един вид вродена, а вторичната е придобита в даден период от живота на жената по едни или други причини. Може да се каже, че фригидността е израз на подтиснати и неосъзнати сексуални желания. И на последния въпрос отговорът е категорично да!
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Фригидността 10 Юни 2011 02:44 #2291

• fitnes_maniache
Здравейте,
обръщам се тук за помощ тъй като нз какво да правя. На 23 години съм и страшно много обичам секса.. но никога не съм изпитвала нужда да мастурбирам и никога не съм свършвала дори клиторно. Приятелят ми иска да свърша а аз не мога и двамата се чувстваме много тъпо. страх ме е да не ме остави заради това.. Нз какво да правя . Дали не съм фригидна. Изчетох доста материал по темата и това, че не изпитвам нужда да мастурбирам и нз какво би ме накарало да свърша.. супер ми е гадно. Помогнете ми , моля ви

Отг: Фригидността 10 Юни 2011 11:19 #2292

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Здравейте, прочетете тази статия Либидо на жената

И този ник, който сте си избрала "fitnes_maniache" има ли нещо общо с действителността? Твърде е възможно от прекаляване с фитнес упражненията да не ви остава достатъчно енергия за секс. Както знаете всяко нещо, с което се прекалява се превръща във вредно и опасно за здравето.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Фригидността 10 Юни 2011 19:28 #2293

• fitnes_maniache
здравейте,
ами доста съм зарибена по фитнеса да, но не прекалявам чак толкова, че да не ми остава енергия за секс. Проблема ми е, че не изпитвам желание да мастурбирам и никога не съм изпитвала. Иначе се възбуждам лесно когато съм с приятелят си, но каквото и да прави той не мога да свърша. Прочетох статията, но с нищо не ми помогна. От нея само разбрах за сексуалното желание на жените през годините. Наистина се нуждая оот помощ.! Благодаря!

Отг: Фригидността 13 Юни 2011 15:48 #2296

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Щом се възбуждаш и изпитваш желание за секс, значи със сигурност не си фригидна. Вероятно става дума за аноргазмия, а това е много различно от фригидността. Бихте ли могли с твоя приятел да не правите секс само с цел достигане до оргазъм. Нали разбираш, че това непрекъснато очакване на оргазма да се случи прави така че той да не се случва. За да достигнеш до оргазъм трябва умът и тялото ти да са спокойни, а не под напрежение и очакване. Това измества фокуса от самия сексуален акт и от насладата от него. Обсъждали сме задълбочено тези въпроси тук "Сексуални проблеми" Също, ако желаеш обърни внимание и на тези статии

Аноргазмия
Аноргазмия и любов
Грешки водещи до аноргазмия
Съвети към мъжете при аноргазмия

Ако нищо от прочетеното и обсъжданото тук във форума не свърши работа ще трябва да се обърнете към сексолог и да си запишете час за личен прием. Възможно е да се наложи да се направят някои изследвания.
Журнал Психея

Отг: Фригидността 05 Авг 2011 03:31 #2374

• zlati
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Публикации: 2
Здравейте, изчетох по-голямата част от нещата във форума, да не говорим за безброй други статии из необятното интернет пространство и достигнах до прозрението, че не съм фригидна, но че определено се нуждая от консултация с лекар - специалист поради слабото си сексуално желание и никаквия си оргазъм по време на секс ( който иначе не е проблем да си достигна сама и то за кратко време). Този проблем не е от вчера, а от години, но някак най-накрая достигнах сама до осъзнаването, че няма смисъл повече да го отлагам..
Съжалявам за лиричното отклонение, та да се върна на въпроса - Лекар сексолог или психолог ми е необходим? Както и ако разполагате с контакти на специалист във Варна по възможност на лично съобщение, за да избегна каквито и да било опити за реклама, ще бъда безкрайно благодарна!

Отг: Фригидността 05 Авг 2011 12:14 #2375

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Здравей Злати и добре дошла, приятно ми е да се запознаем. Аз се казвам Юли. Много ми хареса интелигентния и културен начин, по който си подредила темата си, изложила си ясно проблема и си задала конкретни въпроси. Аз от известно време съм спряла да давам безплатни онлайн консултации във форума или по поща. Но по причини, които в по-нататъшния ни разговор ще станат ясни - ти ми стана естествено симпатична.

И така да видим как ще помогнем. Първо, за да разберем дали имаш нужда от сексолог или психотерапевт, трябва да обсъдим по-задълбочено проблема. Как желаеш да го направим, по пощата или тук във форума? Ще ти обясня. Често възникнали сексуални проблеми се отразяват на психиката и обратно, някои психически страдания неминуемо дават отражение на сексуалния живот. Със сигурност на 100 % ти не си фригдна. Това, за което говорим е аноргазмия - невъзможност за достигане на оргазъм при определени обстоятелства, пози в които правиш любов, партньор или партньори, които не те възбуждат или нямат нужните знания.

Аноргазмията има три разновидности – първична, вторична и спорадична. При първична жената никога не е изпитвала оргазъм при всякакъв тип сексуална стимулация. Вторична - когато жената е изпитвала в миналото оргазъм (дори и еднократно, независимо от обстоятелствата и способите за достигането му), но след това никога повече не изпитала такъв. И третата разновидност на аноргазмия е спорадичната. При нея жената е способна да изпитва оргазъм при различни форми на полова активност, но не винаги и постоянно.

Това е сексуалната част от проблема. За да обсъдим психологическата част ще трябва да навлезем в малко по-лични измерения, за което ще е чудесно да споделиш всичко, което считаш, че има връзка към проблема. А аз ще задавам някои уточняващи въпроси.

Във Варна мога да ти препоръчам психолог - психотерапевт. Ще потърся и сексолог. И ще решим дали да посетиш и двамата специалисти или да избереш един от двамата. Аз по принцип работя по този начин. Паралелно с моята консултация препоръчвам на човека да посети и психотерапевт и или сексолог. Като обсъждаме внимателно всичко, което те са препоръчали, тоест правим преговор и затвърждаване. Чувствай се спокойна и свободна да споделиш всичко, което ти хрумне.

Журнал Психея

Отг: Фригидността 05 Авг 2011 20:40 #2376

• zlati
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Публикации: 2
Здравей, Юли (позволих си да говоря на ти)! Първо искам да ти благодаря за бързия отговор и за отделеното време. Бих предпочела да кореспондираме по пощата, за да не се натоварва излишно темата с лични терзания, които са най-вероятно и строго индивидуални за мен. Не ме притеснява да говоря за проблема, просто не знам от къде точно би следвало да започна. Ще се радвам на малко насоки Благодаря
за желанието ти да ми помогнеш.

Отг: Фригидността 05 Авг 2011 21:14 #2377

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
На "ти" ще си говорим разбира се, че как иначе ще се разберем. Добре по пощата. Моята е Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Пиши ми там за всичко, което искаш да споделиш. Може и да не бързаш, защото събота и неделя няма да ме има и чак в понеделник ще ти отговоря. Така че обмисли си спокойно писмото и ще разговаряме. Психотерапевтката, която работи във Варна се е върнала от отпуска и от понеделник е на работа. Имаме късмет, ако с теб решим, че трябва да отидеш на терапия.
Журнал Психея
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.54 секунди

* * *