сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Съвместно съжителство или брак
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1
  • 2

Тема: Съвместно съжителство или брак

Съвместно съжителство или брак 12 Дек 2007 19:16 #184

• Иво
Привет Ще се радвам ако получа повече отговори и мнения по този въпрос. Но ми се ще, когато се защитават или отхвърлят двете форми на общуване мненията да бъдат подкрепени с факти. Аз още нямам изградено мнение, надявам се да ми помогнете да си съставя такова.

Отг: Съвместно съжителство или брак 13 Дек 2007 18:18 #185

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Аз съм против брака, против подписите в гражданското и против църковния брак сключен според православната или католическата вяра. Ако трябва да говоря с факти както ти искаш ще трябва да приведа статистики за броя на разводите на глава от населениете (как звучи само, на глава от населението ), а аз мразя статистиките! Мразя също така цялата дандания покрай сватбите - балони, бонбони, клаксони, тъпани и хора пред блока, накачурени по прозорци, балкони, врати и покриви комшии, които следят с нездрав и див интерес шоуто. Някакви роднини, които не си виждал през живота си изведнъж се изсипват като стадо и почват да те прегръщат и да те мляскат, ахкат и охкат. След това се настаняват в ресторанта и под звуците на \"тез червени домати кой ги мама разклати\" почват да преяждат с кюфтета и пържоли. Междувременно две натруфени до неузнаваемост създания (булката и младоженеца) минават и просят пари от \"непознатите\" роднини, в замяна им дават кърпичка и цвете?! Имаше еди лаф на тези мероприятия разни лелички подбутват все още неженените и мърморят \"ти си наред\", но това спряло да се случва, когато по погребения същите неженени започнали да подбутват леличките и да казват \"ти си наред\". Такива ми ти работи се случват по свадби и погребения.
От казаното до тук се разбира, че аз съм привърженик на съвместното съжителство. Също така живо се интересувам от брачните ритуали на други народности (не европейски, американски) например брачните ритуали на индианци, чернокожи...древните ритуали за женитба на скандинавците и т.н., но за съжаление няма достатъчно информация по въпроса. Освен това ако се ожениш/омъжиш според индианските традиции например, това не се зачита за брак нито от църква, нито от държава. Това още веднъж доказва, че христянството, европейците и американците са едни нетолерантни хора, себични и в общи линии неприятни! Но да не се отплесвам от темата. Ще продължа да коментирам след като и останалите се изкажат.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Съвместно съжителство или брак 18 Дек 2007 20:24 #186

• Delfin
  • Офлайн
  • Junior Boarder
  • Публикации: 20
Сватба или съвместно съжителство?
Въпрос на разбиране.
Има хора, които смятат, че ако няма официален подпис пред някаква институция, става дума за нещо изън нормите на поведение. Остаряло мнение!!!
Аз лично съм против целия сеир покрай една сватба и цялата тази показност. Може всичко да мине в тесен кръг с най-близките хора и компанията на приятелите.
Що се отнася до съвместното съжителство - съвременно схващане. Няма нищо лошо в него и то е начин двама души да са заедно, без да подписват „договор” за обич.

Отг: Съвместно съжителство или брак 27 Дек 2007 01:46 #195

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Нека да бъдем широко скроени и да вземем едно изречение от католическия брачен церемониал. И да помислим над тези думи, ако можем да проумеем и съответно да изпълним поне на половина смисъла, който е вложен, мисля че подписа не би бил нужен никому.

“Ще те обичам. В добро и в зло, в радост и в болка, в здраве и в болест, в богатство и в бедност, докато смъртта ни раздели”

Има хора, всъщност повечето хора, които изричат без да се замислят тези думи, след това подписват, казват амин и след една година са \"разведени по взаимно съгласие\". Има и други хора, които са размишлявали върху изречението, осъзнали са дълбокия му смисъл и гледат внуци без никога да не са подписвали нищо...Но в душите и в сърцата им, изречението, което цитирах е издълбано с големи букви...
Красиво е да видиш мъж и жена, които вървят хванати за ръце през годините, косите им са побелели, в другата си ръка държат бастуни, но обичта в очите им не е угаснала. Кому е нужен подписа? На никой!
Ето тук едни дечица са казали какво мислят за любовта

www.sexnature.org/component/option,com_k...iew/id,108/catid,13/

втория пост на Нели
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Съвместно съжителство или брак 29 Дек 2007 16:57 #196

• Buntaro
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Черния Самурай
  • Публикации: 5
Точно така!
Аз подкрепям Камино на 100% и съм твърдо ЗА съвместното съжителство без брак. Самата идея за подпис ме отвращава.

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 16:21 #1220

• naia
  • Офлайн
  • Senior Boarder
  • Публикации: 51
Някога възприемано като странно и дори недопустимо, днес е съвсем нормално по-възрастна жена да има връзка с млад мъж. Тази тенденция се популяризира от едни от най-известните холивудски двойки. И защо да е странен този тип връзка? Всъщност само нашите предубеждения биха могли да диктуват, че жените трябва да имат връзки с малко по-възрастни мъже или партньорите трябва да са на една и съща възраст. Доказателство за това са многото успешни връзки, в които мъжът е по-млад. Ето и няколко от причини, поради които мъжете предпочитат по-възрастни жени и обратното: По-възрастните жени са по-уверени. Това ги прави много по-привлекателни. Те се чувстват комфортно в собствената си кожа и го показват. А мъжете са луди по жени, които нямат нужда непрекъснато да бъдат уверявани колко добре изглеждат. По-зрелите жени са инициативни и със самочувствие. Имат повече опит. Те са по-мъдри, независимо дали става дума за чувства или работа. Могат да дадат ценни съвети на своите по-млади приятели относно това как да се държат в трудна ситуация, дори относно професионалната им реализация. Могат да споделят с тях гледна точка, до която се достига само на определен етап от живота. А много млади мъже предпочитат по-зрели жени заради сексуалния им опит. Проучванията сочат, че жените над 35 години показват страхотни умения в леглото и именно това привлича младите мъже в завивките им.
Независимостта на по-възрастната жена. Те имат успешна кариера и са финансово независими. За разлика от младите жени, не се чувстват длъжни непрекъснато да се състезават и доказват, както и да изкачват професионалната стълбица, защото вече имат утвърдено място в обществото. Те са по-склонни към обвързване, защото имат повече свободно време. Проявяват повече разбиране. Много често мъжете смятат, че по-възрастните жени са толерантни и им оказват по-голяма подкрепа. Те са балансирани в емоционален план и дори са склонни да защитават половинките си, а мъжете обичат да бъдат глезени. По-възрастните жени са зрели. Те привличат мъжете с мъдростта си, особено след преживяна тежка емоционална раздяла. Мъжете смятат, че по-възрастните жени са открити и не си играят игрички. От друга страна…По-младите мъже са склонни към приключения. По природа не само физически, но психически те са готови да се впуснат с пълни сили във връзката. Те са спонтанни и непредвидими. Всичко това прави връзката с по-млад мъж наистина вълнуваща.Младите мъже се адаптират лесно. Обикновено по-младият мъж не се колебае дали да се нанесе при по-възрастната си партньорка и да стане част от живота й. По този начин не се налага тя да променя драстично начина си на живот при започване на връзка. По-младият мъж кара жената да се чувства желана. Той я прави млада, а това я зарежда с енергия. Тя осъзнава, че е нужна и желана. И не на последно място младият мъж е склонен да показва чувствата си открито. Не трябва да се забравя обаче, че за да е успешна една такава връзка, партньорите трябва да спазват основните правила на любовната химия. Първо те не трябва да са пълни противоположности като характер, което неминуемо би довело до конфликт на интереси. Двамата трябва много добре да знаят какво искат и какво могат да дадат на партньора си. Например ако мъжът иска деца, а жената вече не може да забременее, защото е настъпила менопаузата или просто не желае да има деца, то такава връзка няма смисъл да бъде започната, защото предварително е обречена на провал. Но ако двама души наистина искат да са заедно, то нищо не може да им попречи.

източник

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 16:25 #1221

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
А така! Хубава темичка. Аз съм пас. Като чуя и други мнения може да вдигна на "всичко коз" и да ви обера залозите. Обаче нещо ми прилича на статийка копи/пейст това. Моля да се споменават източниците.
Журнал Психея

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 16:37 #1222

• naia
  • Офлайн
  • Senior Boarder
  • Публикации: 51
Още не съм свършила със залозите. Ще оправя източниците, момент само.

Блага Димитрова и Йордан Василев - 13 г. разлика писателката е 13 години по-възрастна от литературния критик. Авторката на "Отклонение", "Страшният съд", "Лавина” и забраненият по време на тоталитарния режим роман "Лице" беше и вицепрезидент на България. Когато се женят с Йордан, тя е вече на 45 години, но пред двамата предстои един щастлив 36-годишен брак. "Никога не е имало ревност между нас, всичко си разказвахме. Между нас имаше нещо повече от любов между мъж и жена – беше ми и жена, и сестра, и всичко..."- споделя след смъртта й Йордан Василев.

Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова - 3 г. разлика. Най-романтичният български актьор, секссимволът на българския театър и кино в средата на миналия век Апостол Карамитев се жени едва 25-годишен за три години по-възрастната от него актриса Маргарита Дупаринова.От брака им се раждат две деца - Момчил и Маргарита. Из Народния театър и до днес се разказват легенди за любовта между двамата. Тяхното партньорство в "Ромео и Жулиета" е епоха в историята на българския театър. След смъртта на звездата от "Един снимачен ден", "Рицар без броня", "Бялата стая" и "Сватбите на Йоан Асен" вдовицата му Маргарита Дупаринова се омъжва за още по-млад с 10 години от нея морски офицер. Актрисата пази в тайна този брак, но в крайна сметка, капитанът не успява да измести от сърцето й Апостол и тя го напуска.

Цветана Манева и Явор Милушев - 4 г. разлика. 65 рози подари преди няколко дена актьорът за рождения ден на своята любима съпруга. Цветана Манева е кака на Явор с четири години, но от 1973 година, вече 36 години те са неразделни в театъра и живота. Първият съпруг на театралната звезда бил операторът Николай Пенчев, който според очевидци със седмици не изтрезнявал. След развода си с него актрисата изпаднала в депресия - била с малко дете на ръце и не много високи доходи. В спектакъл на Любен Гройс обаче срещнала спътника си в живота и до днес- чаровния Явор Милушев.
По думите на Цветана любовта се съхранява "ако имаш желание и ако държиш на човека до теб. Ако можеш да зачиташ неговото достойнство, ако не властваш над него. Най-важното - да обичаш, да обичаш, да обичаш."

Бойка Велкова и Теодосий Спасов - 3 г. разлика. Любовта събира "кавалджията на планетата" Теодосий и шармантната Бойка в театъра, където тя играе. Една от най-красивите български актриси, изиграла бляскаво ролята на Десислава във филма “Боянският майстор” е по-голяма от съпруга си с три години. За да се подържа във форма и да не старее до знаменития си съпруг, тя и досега пази навиците си от балетното училище - всеки ден прави екзерсиз и гимнастика с елементи от балета за по 30-40 минути. Световноизвестният музикант пък е запленен от духовната красота на своята половинка. Той не харесва изкуствената хубост и твърди, че никога не би докоснал силиконови гърди. За любовния спътник в живота си Бойка споделя:"Невероятно съжителство, хармония. Просто Теодосий е мой гуру." Те са заедно от 20 години и се радват на 14-годишен син Теодор. Страстта подклажда фриволната Бойка с провокативните си участия разсъблечена в еротична постановка на театър "Сълза и смях". Теодосий ревнува и обича едновременно.

Радина Червенова и Коко Каменаров - 8 г. разлика
Няма мъж, нито зрител в последните десетилетия, не попаднал под чара на телевизионната звезда Радина Червенова. Неподвластната красота на неостаряващата Радина ни кара да забравим, че навърши 50 години. Малцина знаят, че нейният съпруг - журналистът Константин Каменаров е 8 години по-млад. А то не му и личи, защото понапълнелият Коко не е фен на спорта и здравословния живот. 50-годишната звезда на „По света и у нас" изглежда доста по-добре от своите млади колежки. Блестящата си форма тя поддържа с пиене на огромни количества минерална вода и с глад. Ослепителната красота и обаяние на Радина тушира всички зли приказки около нея и по-младия й мъж. Двойката живее щастливо в обкръжението на 4 деца, като само последното-10-годишната Анастасия е общо. "Новото начало в живота започва на 50!" - пък заявява уверено и със самочувствие Радина.

Мариана и Емил Костадинов - 7 г. разлика. Въпреки че артдвойките са по-известни и в спорта има щастливи и сполучливи изключения. Съпругата на Емил Костадинов е 7 години по-възрастна от него. Родена е през 1960 година, а звездата от "Парк де Пренс" се е появил на бял свят през 1967 година.
„Преди повече от 20 години, когато Емо се ожени за нея, всички в ЦСКА й викаха Каката." казват паметливи приятели. Макар и по-възрастна от мъжа си, Мариана Костадинова се поддържа идеално и не дава основания на съпруга си да се срамува от външния й вид. Изглежда поне с десет години по-млада, а в сравнение с прочутия футболист, направо младее. Любовта им е украсена с две дъщери. А бракът на Емил Костадинов е смятан за един от най-устойчивите в българския футбол. Емо остана една от малкото легенди от САЩ-1994, които запазиха семейното си огнище и не се разведоха.

Джон Ленън и Йоко Оно - 9 г. разлика. За първи път Джон Ленън и Йоко Оно се срещат през 1966 година на нейна изложба в Лондон. Той е впечатлен от позитивизма и чувството за хумор на нейното изкуство, особено стълбата, която води до платно, на което с лупа може да се прочете "Да". Години по-късно Джон Ленън твърди, че ако думата е била "Не", най-вероятно е нямало да го впечатли толкова много. Йоко Оно твърди по-късно, че по това време не е знаела кой е Джон Ленън и “Бийтълс”, но се е заинтересувала от тяхната музика.

Гала и Салвадор Дали - 11 г. разлика. Геният на сюрреализма - световноизвестният художник Салвадор Дали среща Гала Елюар и съпруга ѝ, френският поет Пол Елюар, през лятото на1929 година. Тя се превръща в негова любовница и муза, а по-късно през 1934 година става и съпруга. Красивата рускиня е цели 11 години по-възрастна от него, но за Дали до края на живота му, вече друга жена не съществува. Те са заедно до 10 юни 1982 г. когато Гала почива. След смъртта й Дали изпада в депресия, от която не излиза до края на дните си. Губи до голяма степен желанието си за живот без жената, която е била всичко за него.
Любопитен е фактът, че първият съпруг на Гала - френският поет Пол Елюар също е бил по-млад от нея и също така драматично е изживял раздялата си с мистериозната и обаятелна жена.

Айседора Дънкан и Сергей Есенин - 18 г. разлика. Големият руски поет Сергей Есенин и прочутата за времето си американска балерина Айседора Дънкан са имали роман в началото на миналия век, накарал цял свят да ги обсъжда. Любовта им граничи с легендата и се превръща в медиен хит, защото това е среща не само между различни поколения, но и различни култури. Балерината е 18 години по-възрастна от поета и всички обстоятелства са били срещу тях. Заради Сергей Айседора се преселва да живее в Съветска Русия и основава там танцова школа. Дънкан се счита за създателка на модерното балетно изкуство в света. През 1922 двамата се женят, за да узаконят връзката си. Емоционалният поет се самоубива през 1925 година в хотелската си стая при неизяснени обстоятелства. Тя го последва 2 години по-късно, при странен инцидент — возейки се в колата на свой приятел на 14 септември 1927 г. се задушава от собствения си шал, който се омотава около шията при високата скорост.

източник

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 17:35 #1223

• George
  • Офлайн
  • Junior Boarder
  • Публикации: 34
naia пусна тази тема заради нас, аз съм на 32, а тя на 38. И я поздравявам за смелоста. Просто искахме да разберем какво е мнението на хората в нета и дали е такова каквото е извън виртуалното пространство където ни се присвимат някои. И най-вече обиждат нея, с което и мен. Тя има заболяване и даже и за това обиждат. Защо ми била такава жена, хем по-голяма, че и болна отгоре.

Благодариме предварително на всички за изказаните мнения, дори и да са негативни.

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 18:02 #1225

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
George написа:
Благодариме предварително на всички за изказаните мнения, дори и да са негативни.

Негативните мнения, ако има такива ще си ги спестят, ако не аз ще им ги спестя! Тука не сме се събрали да сочим с пръст и да оплюваме, а да разговаряме, да се подкрепяме в трудни моменти и да се забавляваме във веселите. И понеже все още сме под силното влияниена стихотворението на Надя "Олтар" да си припомним думите на Исус: "Лицемерецо, преди да вадиш съчката от окото на ближния, извади гредата от твоето си око, че да виждаш ясно!"
Журнал Психея

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 18:25 #1226

• n_hope
  • Офлайн
  • Expert Boarder
  • Здравейте, приятели!
  • Публикации: 84
Важно е да са зрели емоционално и психически! А пък кой на каква възраст е няма значение! По детски всеки може да се държи или да смята, че дадено масово поведение е признак за зрялост?! Житейските зрялост или незрялост са си такива и нямат нищо общо с физическата възраст!Всеки един от двамата или и двамата и независимо кой е по-големият или са на една възраст, могат да се държат незряло в даден отрязък или през целия си живот!

Що се отнася до обидите, независимо по какъв повод / !особено! при заболяване!/, прекалено чудесен е сайта и прекалено много уважавам Kamino и всички читатели, за да изкажа наи-ськровенето си мнение /вьзмущение/ по отношение на тези, които обиждат!Жалко и за малкото внимание и изхабени думи от нас за тях- не го заслужават!
По-горе прочетох нещо за "съвместно съжителство или брак" - точно по цитираните клетви написах един материал, ако мога веднага ще го пусна
Обичам да пиша и се смея, дори "когато ми се плаче"!

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 03 Фев 2010 23:25 #1230

• Merichka
  • Офлайн
  • Expert Boarder
  • Когато в дълбокото намериш бисер, изведи го с длан
  • Публикации: 134
Много са факторите, които оказват влияние в предпочитанията за такава връзка. Моето типично "соколско", по друидите, поведение, заложби и изграден характер са повлияли на избора ми в полза на 3 годишната ни разлика, по-голям е. Просто такова лудетинче като мен, ярко изразен ян - тип си търси поулегнало другарче, ако да е пак ян - тип. Но всъщност, ако разчитах на това да си "уловя колега" попрекъсвал института за около 6 години общо, просто това не ми е било съдбата . На мнение съм, че и провинциалното "начало" си е от значение в тези случаи, както и модела, който пък родителите са изградили пред нас... Мога да Ви поздравя за това, което ви е поднесъл животът, което Ви учи опитът и всичко, което предстои! Защото времето работи за такива двойки... партньори и единно цяло.
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 04 Фев 2010 00:18 #1232

• Selina
Изказвам съгласие с Merichka бих опитала връзка с по-млад от мен мъж, но и при мен провинциализма си казва думата. "Но какво ще кажат хората?" Имаше май такава тема в този форум, защо не я използваме за преодоляване на някакви такива глупави наслагвания. Но и аз искам да пожелая на naia и George много щастие и бъдете здравички и двамата! Нека никой и нищо да не помрачава вашата истинска обич! Имате безрезервната ми подкрепа!

Отг: Връзка: по-млад мъж с по-голяма жена? 04 Фев 2010 00:55 #1233

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Хайде сега да прибирам залозите и печалбата. Връзката с по-млад мъж не винаги е такава екзотика, романтика, вълшебство, стимул, стимулиране, възбуда и очарование както е описано в копираните статии. Доста често може да се окаже един голям провал в живота както на по-младия мъж, така и на по-голямата от него жена. Както каза n_hope емоционалната, психическата зрялост са основните фактори, които определят развоя на всяка една връзка, а не само на връзката "по-млад - по-възрастна". Аз разбира се мога да бъда добър адвокат и да изляза с подробна защита в името на такава връзка, следвайки личния си 4-годишен опит. Но няма да го направя, защото обратно на Наиа и Джордж, които са щастливи един с друг, както и изброените по-горе примери за щастие и хармония има и двойки, които от подобни взаимоотношения са изпитвали само болка, страдание и мъка. Аз не осъждам такава връзка, напротив считам, че всяка жена трябва поне веднъж в живота си да направи стъпка към връзка с по-млад от нея мъж и да не мисли за рисковете, които поема. Това обаче, което казвам е, че емоционалната и психическа незрялост води до това да влизаме в подобна връзка играейки ролята на майката и на сина. А това вече не е добре, особено ако е неосъзнавано. Във всяка връзка има грижа и грижовност, но когато те бъдат прекарани през призмата на неосъзнати и зле решени проблеми от детството се стига до едно взаимоотношение, което не води до развитие на мъжа и жената и до развитие на връзката, а до повторение на заучени модели от детството в които по-младия мъж търси майка си, а по-голямата жена търси дете, което да обича и за което да се грижи. И в двата случая емоционалното и психическото съзряване и помъдряване е задължително. В противен случай връзката е обречена и последствията за двамата индивида участващи в нея могат да бъдат сериозни. Положителното на такива взаимоотношения е че те са обогатяващи за младия мъж и определено стимулиращи по-голямата жена. Разбира се тук говорим за хора с определена зрялост макар и не пълна, които желаят да изградят една серозна връзка, а не за дивотии от рода на: "Ще прекарам 2-3-5 нощи с по-голяма от мен или с по-малък от мен, за да видя какво е и заради модата и тръпката". Това е несериозно и повърхностно до крайност. Обратния вариант също може да бъде признак на незрялост или на някакви не съсем "здрави" желания (с уточнението, че думата се използва в напълно относителен смисъл). А именно връзка между много по-възрастен мъж и млада жена или девойка. Няма да се впускам в подробен коментар на това, защото е извън темата.

И аз искам да пожелая много здраве, дълголетие, радост и щастие на Наиа и Джордж, защото те се обичат искрено и истински, при тях възрастта е фактор само доколкото е натрапен от чуждо мнение на общество, близки и роднини. А този фактор при една силна и истинска любов е несъществен!!!

За темата: "Какво ще кажат хората"; майка ми, баща ми, рода ми, брат ми, сестра ми, стринка ми и вуйчо ми....може да я проследите чрез горния линк.
Журнал Психея

Семейно съжителство или брак? 18 Апр 2012 11:00 #2879

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Не мислите ли, че на днешно време хората сключват брак прекалено прибързано? Аз така мисля. Би трябвало да има някакви изпитания, особено за мъжа , с които той да трябва да се справи преди да стане съпруг. Те следва да са еднакви за всички, но тъй като изпитания въобще няма освен запознанство и правене на добро впечатление на тъщата и тъста /което си е голямо изпитание, но не е достатъчно!/ Аз предлагам всяка госпойца да си избере до три изпитания, които според нея, след изпълнението им ще докажат, че мъжа е мъж и може с него да бъде сключен брак.

Моите три изпитания към бъдещия ми съпруг са:

1. Трофей - глиганска глава с бивните. И то не на някое сукалче, а на голям мъжки глиган. Тази глава ще си я поставя в хола на вилата. И когато ми дойдат гости ще им разказвам: "Тази глава от 300-400 кг. мъжки глиган е подарък от мъжа ми. Застреля глигана, за да се ожени за мен. И понеже да успееш да застреляш такова чудовище, преди то да те е помляло в свински тръст е много опасно, то може да се каже, че е преминал първото изпитание за голяма любов!"

2. Второто изпитание е от филма Доктор Куин Лечителката. Там Танцуващия Облак казва, че, за да станеш по-добър мъж, трябва да отидеш сам в гората за четири дни без вода и храна. На вас може да ви се стори, че Доктор Куин е наивен филм за индианци, прокарване на железницата и тям подобни, но самото изпитание си е сериозна работа:

Матьо: Мислиш ли,че съм прекалено млад да се женя?
Съли: Шайените казват, че когато докажеш, че
си мъж, имаш право да се ожениш.
Матьо: Как става това?
Съли: Отиваш да търсиш просветление. Четири дни и нощи без храна и вода.
Матьо: Добре, че не съм шайен.
Съли: Но опознаваш себе си и съзираш пътя си,
кои са приоритетите ти.
Матьо: Правил ли си го някога?
Съли: -Два пъти.
Матьо: Защо?
Съли: -За да стана по-добър мъж.
Матьо: Ако го направя, мислиш ли, че д-р Майк ще види в мен мъжа?
Съли: Самият ти ще се видиш по този начин.
Танцуващия Облак: Преди да търсиш прозрението си, трябва да се подготвиш. Съли ще те научи как да стоиш неподвижно и да слушаш.
Матьо: Какво да слушам?
Танцуващия облак:-Вятъра, дърветата, животните. Трябва да се вслушаш, в това което ти казват на техния език.
Матьо: Животните ти говорят?
Танцуващия облак: Птиците могат да ти кажат, че е време да тръгваш, а койотът, че някой идва.

3. Третото изпитание, като припомням, че става въпрос за моя мъж, този, за когото аз ще се омъжа. Не за мъжете по принцип. Така че не се плашете. Та третото изпитание е....участие в Танца на Слънцето. Ще ви спестя разясненията, че може и да не останат мъже.

И в крайна сметка, като тегля чертата и видя какви са изпитанията, като взема предвид, че броя на метросексуалните педерасти се увеличава, то извода е, че аз няма да се омъжа никога. Което не е толкова лошо, като се има предвид кошмара на европейската и в частност българската брачна церемония, с онази жена дето опява близо един час и ужасните бели рокли, черни костюми и роднини...
Журнал Психея
  • Страница
  • 1
  • 2
Време за генериране на страницата: 0.60 секунди

* * *