|
 |
 |
 |
 |
| |
Труден оргазъм (1 Разглеждат) (1) Гост
-
tina
-
|
Здравейте.Нуждая се от помощ но не зная къде да я потърся и за това се обръщам към този форум.Аз съм на 33год.от имам приятел с който живеем на сем.начала.Обичаме се взаимно адски много и двамата изпитваме еднакво желание за секс един към друг но въпреки всичко аз не мога на 100%да стигна до края хубаво ми е но не стигам до върха моля помогнете ми кажете какво да направя.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
- Публикации: 1160
-
-
|
Здравей tina, чак сега видях темата ти, за което те моля да ме извиниш. Това, че не изпитваш оргазъм имало ли го е преди да срещнеш сегашния си приятел? Винаги ли е било така при теб или се е появило сега от както си с него? Сама разбираш, че темата е деликатна и предполага задаването на въпроси, които може да ти се сторят неудобни, но няма друг начин да се опитаме да решим този проблем, който определено те затормозява психически. Добре е да знаеш, че възбудата без да настъпи оргазъм и нещо, което много натоварва нервната система и изобщо целия женски организъм, това в последствие се отрязава на психиката. За това аз винаги казвам на жените: \"Не симулирайте оргазъм! Винаги споделяйте с партньора, ако не изпитвате оргазъм и обсъждайте въпроса, търсете начини жената да бъде задоволена.\"
В тази връзка имам още два въпроса, разбира се неудобни.
Когато мастурбираш и се галиш самичка стигаш ли до оргазъм? Твоя мъж знае ли, че не изпитваш оргазъм, споделила ли си с него?
В една друга тема сме обсъждали проблем подобен на твоя, но тя е заключена. Прочети разговора в темата \"Сексуални проблеми\" в раздел \"Сексология\" някои от обсъжданите там неща биха могли да бъдат полезни и във вашата двойка. След това ще продължим да разговаряме тук.
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
|
-
бончев
-
|
tina написа:
Здравейте.Нуждая се от помощ но не зная къде да я потърся и за това се обръщам към този форум.Аз съм на 33год.от имам приятел с който живеем на сем.начала.Обичаме се взаимно адски много и двамата изпитваме еднакво желание за секс един към друг но въпреки всичко аз не мога на 100%да стигна до края хубаво ми е но не стигам до върха моля помогнете ми кажете какво да направя.
|
|
|
-
А.К.
-
|
Здравейте, пише Ви жена на 22 години. Надявам се изчерпателно да представя своите наблюдения, които може би са оказали влияние върху моя случай. От почти 4 години имам постоянен сексуален партньор, който много обичам и който ми даде куража да споделя проблема си. От 15-годишна водя полов живот и оргазмите ми са предимно чрез стимулация на клитора. Т. нар. "вагинални" оргазми са голяма рядкост. Това ме притеснява, кара ме постоянно да си мисля за секс и чуството за задоволеност е като недостигнат мираж. Не винаги е така, но 95% от случаите. Заради твърдението, че сексът е в главата, започнах да търся случки, които евентуално са нанесли някаква травма, а те не са малко. Преди 5-6 години станах жертва на опит за изнасилване. Малко по-късно същата година по врема на секс, малко преди (буквално на милиметри) от кулминацията, тогавашният ми партньор спря да си поеме въздух, при което аз с все сила го ударих по гърба. И двамат бяхме шокирани и ужасени от ситуацията. Беше ми трудно да повярвам, с каква сила съм го ударила. И сега все още се страхувам, че ще бъда оставена "на ръба". А в крайна сметка сякаш само се оставям "на ръба", от страх да не го направи партньора. Това се отнася за вагиналния оргазъм, с другият нямам проблем освен мисълта, че може би ще разчитам цял живот на клитора си. Искам да се наслаждавам максимално и изцяло на моментите, когато партньорът ми е в мен. Пробваме различни пози, имаме си и любими след тях, към всяко нещо подхождаме със изслушване и разбиране. Какво друго бихме могли да опитаме?
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Здравейте 
Как ще се почувствате, ако ви съобщя, че една голяма заблуда е виновница да съсипвате хубавия си сексуален живот? Дали ще го приемете с облекчение или с разочарование. Истината е направо казано, че вагинален оргазъм не съществува на практика и не би могъл да съществува практически. Веднага ще се обоснова като ви помоля да прочетете следните стати в сайта, за да не повтарям и не потретвам вече казани и обсъждани неща. И с уточнението, че статиите са писани от доктори по медицина, сексолози, което би трябвало и вече е крайно време да разсее заблудите.
Женския оргазъм
Клиторна и влагалищна реакция
За съжаление много жени не са запознати с устройството и функциите на половата си система, от което произтичат множество обърквания, недуразумения и травмирания на сексуалния живот в двойката.
Следващата тема, която засягате - опита за изнасилване. Вероятно това преживяване е засегнало психическия живот и е натоварило психиката и е добре да бъде обсъдено подробно, за да се изчистят нещата и да се приеме станалото като тежко и травматично събитие от живота, но в крайна сметка вече останало далеч в миналото. Това събитие обаче във вашия случай не е травмирало или не е повлияло сериозно върху сексуалния ви живот. Вие изпитвате желание да правите секс, доста често мислите за секс, което показва, че сте една здрава жена със здрава сексуалност. Според мен сексуалния ви живат е много повече травмиран от заблудите относно оргазма отколкото от случая с опита за изнасилване. Или поне оставам с такова впечатление от начина, по който описвате нещата. Извинете ме, ако греша.
И накрая, за да не отегчавам ще завърша и с малко хумор.  Да вие наистина ще разчитате цял живот на клитора си, защото клитора е органа на оргазма при жената. И това ще ви стане ясно след като прочетете статиите, които посочих.  Мисля, че е въпрос на не дълго време, когато с партньора ви ще можете да се наслаждавате на един прекрасен секс, в който въпроса клиторен или вагинален вече няма да виси като черна сянка над вас.
Ако желаета да обсъдим и други неща или просто да разговаряме по темата съм на ваше разположение.
Поздрави и усмихнат ден.
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
|
-
naia
-
- Офлайн
-
Senior Boarder
-
- Публикации: 51
-
-
|
Действително заблудите за женския оргазъм са сериозни и това влошава отношенията в двойката. Аз също имах подобни терзания за вагинален или клиторен докато не прочетох бруталната, но истинна статия за женското обрязване в сайта. На практика тази жестока процедура се извършва, за да се лиши жената от мъжката част у нея, клитора е един малък пенис и за да се лиши тя от сексуално удоволствие, с кето уж ще се гарантира вярност към съпруга и унищожаване на женското желание за секс. Но както знаем желанието за секс и удовлетворението от секса са функции на мозъка, но все пак трябва да има и орган, чрез който да се стимулира мозъка и това е клитора. С неговото отстраняване желанието за секс при жената не изчезва. Това е чудовищна процедура както ще разберете от статията. Но не за това ми е мисълта защото не е и по темата. Въпроса е, че при жена с отстранен клитор оргазъм НЯМА. Независимо дали е отстранен поради религиозни, ритуални, социални или поради други причини.
|
|
|
-
Selina
-
|
Объркването идва от това че когато клитора е много възбуден фрикциите във влагалището с пениса, с пръсти или секс играчки довеждат до оргазъм, защото самите малки и големи полови устни на жената са свързани с клитора. Този оргазъм обаче при мен като усещане е много по-слаб и с по-малка сила и интезвност от оргазма, който получавам при директна стимулация на клитора при орален секс да кажем.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Еми на мене пришки ми излязоха на устата и мазоли на пръстите да чаткам по клавиатурата и да приказвам, че всяка жена трябва да се запознае подробно с устройството на вътрешните и външните си полови органи! Хванете белким едно огледало и вижте какво имате там отдолу, кое с кое е свързано как е организирано....
Полови органи на жената
|
Журнал Психея
|
-
Selina
-
|
Четем Камино, не се ядосвай.  И за точката G да кажа, оргазма чрез нейното стимулиране е също много силен и интензивен, НО тя се напипва като грапивана в горната част на влагалищната стена близо до отвора също само при силна възбуда на клитора. А и самата точка G анатомично е поставена точно под клитора и уретрата, така че стимулирането и отново стимулира органа на оргазма при жената - КЛИТОРА!
|
|
|
-
George
-
- Офлайн
-
Junior Boarder
-
- Публикации: 34
-
-
|
Красавици, разговорите ви по тези теми са удоволствие за мен и преди всичко са обогатяващи и с образователна насоченост за интересуващия се от женския оргазъм мъж.
Благодаря! Следя с интерес целия разговор.
|
|
|
-
vale1980
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 19
-
-
|
Аз също не испитвам всеки път оргазам и да Ви кажа, може и да не съм права ама все пак освет това жената да се познава добре е и важен партньора.Защото на мен ми се е случвало тамън да испитам оргазам и да му го кажа и той да се примести и всичко пропода. Също съм съгласна, че и психиката е много важна. Ако се чевствате по някакъв повод подтиснати или ви се е случило нещо лошо и ви е травмирало, това оказва влияние.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Аааа не! Така не съм съгласна. Трябва да се поработи сериозно в самата връзка и двамата партньори да обсъдят този въпрос с нередовния оргазъм на жената помежду си и да открият начини, при които жената ще изпитва оргазъм при всеки полов акт.
В противен случай...
"Отсъствието на оргазъм влияе отрицателно върху нервно-психо-емоционалния живот на жената. След полов акт без оргазъм, жената остава напрегната, нервна, потисната и с лошо самочувствие. Отсъствието на сексуална удовлетвореност може да доведе до невроза и психическа дестабилизация. Появяват се с времето мигрена, раздразнителност, потиснатост, депресивни състояния. Ако до жената има наблюдателен партньор то поне един от описаните признаци може да бъде забелязан и това да се окаже верен път за намиране начините за постигане на оргазъм при жената. Освен върху психиката, отсъствието на оргазъм води и до застойни прояви в половите органи на жената. Често възникват нарушения в менструалния цикъл, болезнена менструация, маточни кръвотечения, усилват се симптомите на предместруалното напрежение....Друг момент е тревожното самонаблюдение по време на сношение. То кара жената да се притеснява дали ще удовлетвори очакванията на партньора, а не да се отдаде напълно на собствените си преживявания. Страхът, че поредната липса на оргазъм ще разочарова мъжа и това ще разруши връзката, парализира жената по същия начин, по който силния пол се блокира от мисълта за възможна загуба на ерекцията."
Позовавам се на мнението на един от водещите в България и Европа сексолози - Доктор Румен Бостанджиев. И си позволявам да кажа, че на нередовния оргазъм при жената е нужно да се обърне сериозно внимание в двойката. В противен случай следват в най-добрия случай психотерапия и посещения при сексолог, а в най-лошия случай лекарства както за психически така и за физически оплаквания.
|
Журнал Психея
|
-
George
-
- Офлайн
-
Junior Boarder
-
- Публикации: 34
-
-
|
Считам, че по същия начин както мъжът изпитва оргазъм при всеки полов акт, така и жената трябва да се радва на абсолютното същото удоволствие и то не отвреме на време, а всеки път! Не разбирам защо на женския оргазъм трябва да се гледа като на нещо, което "веднъж работи, веднъж не". За да работи всеки път е задължение и отговорност на мъжа. Лично за мен пък оргазма на приятелката ми е и приоритет и винаги предхожда моя. Това е така, защото искам да имам здрава и щастлива жена до себе си, включително и вярна, а не болна, изтормозена и измъчена, която е въпрос на време да си намери и любовник.
|
|
|
-
sarisara
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 1
-
-
|
Здравейте,аз съм на 25 и никога не съм изпитвала оргазъм по нормалния начин откакто водя полов живот.Под нормален начин имам впредвид оргазмът да става докато правя секс,било то клиторен или вагинален!Изпитвам оргазъм само по един много странен начин,  като правя следното, преди лягах по корем, сега открих че мога и по гръб да съм разположена на леглото...лягам,може дори да не се събличам, мога и с дрехите, притискам се долу с ръката между краката, като притискам леко и извършвам бавни движения, после се случва така сякаш започвам бавно да се напрягам, усещам докато извършвам кръгови движения с ръката си/става дори без да я движа, а само притискайки я долу/че цялото ми тяло се стяга,крайниците ми също, че чак потрепервам,и бавно бавно започва нещо да се надига,става ми по-топло, зачервява ми се лицето и изведнъж там долу ми се получава една сладострастна вълна от удоволствие,която чак ме кара дори несъзнателно да изпъшквам,после следва едно много приятно отпускане, сякаш ми е паднала тежест от плещите.Това със сигурност е клиторен оргазъм при мене, понеже няма проникване, но дори да има пак няма да има нито такъв, нито вагинален.Та въпроса ми е защо не става това, което се случва, питам за напрягането, много прилича моето на мъжки оргазъм, понеже не съм питала приятелки дали се напряга тялото при тях преди самата кулминация.Защо немога така да се напрегна, докато приятелят ми е вътре в мен, защото само така става чудото с напрягането при мене.Просто идва момент в който той започва да се напряга върху мен, и аз замирам от мъка...докато го правим, много преди той да започва да отива към края, имам много удобни моменти да започвам да се пробвам с напрягането си,и да работя за оргазъм но се случва така, че немога дори да започна..иначе като съм сама у нас, го правя толко лесно и бързо няма и 5 минути.  Просто ако може някоя от вас да опише оргазмът си, става ли с няпрягане и при вас ще съм ви много благодарна.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Здравей  Първо да ти кажа, че преместих темата ти в сходна на нея, която се казва "Труден оргазъм" пак в категорията Сексология, просто да знаеш къде да я търсиш следващия път. Може и да прочетеш какво сме обсъждали преди това.
Сега да се разберем със следното  "нормален" оргазъм и "ненормален" такъв няма и това понятие в сексологията не се използва. Всеки оргазъм независимо как и кога настъпва е НОРМАЛЕН!  След това мисля че е наложително да споделиш с приятеля си всичко, което сподели тук, да му обясниш как и при какво положение на тялото, при какви движения на ръката и всички останали подробности изпитваш оргазъм. Също трябва и да му покажеш как го правиш. След това нека той да се опита да повтори твоите движения и експериментирайте при абсолютно същите обстоятелства, положение на тялото и т.н. да изпиташ оргазъм заедно с него. Не с проникване, не по други начини, а по този по който ти сама го правиш. Ако това се случи, а аз вярвам, че стига да се отпуснеш и да не се самонаблюдаваш и притесняваш ще се случи, ще сме отбелязали голям напредък. По натам това същото притискане, което ти описваш, но което вече той ще прави ще опитате да го направите не през дрехите, а само да кажем през бикините. След като и по този начин успееш да стигнеш до оргазъм - продължавате със същата тренировка  но без бикините. Подчертавам не бързайте с проникванията и начините, с които до сега сте свикнали да правите любов. В момента говорим за т.нар. мануална любов или доставяне на удоволствие с ръка. След като и бикините вече не са пречка за твоя оргазъм и ти спокойно стигаш до него, опитайте същото притискане, на същото място но с пениса (пак без проникване). Ако успешно сигнете до този етап според мен ще можеш да стигаш до оргазъм и при самото проникване, като вероятно ще трябва отново да упражняваш ти или приятелят ти въпросния натиск върху клитора, докато пениса е във влагалището. Тези техники подходящи за вашата двойка ги описах набързо, както ще ги прочетеш и ти за няколко минути. Но! Упражняването им ще изисква време, практика и постоянство. Виждаш колко е важно и дори водещо участието на приятелят ти, затова казах, че е наложително да обсъдиш с него подробно тези въпроси и да споделиш всичко. На последния въпрос дали при оргазъм или малко преди него има напрягане - да има и твоите усещания са съвсем нормални реакции на целия организъм.
По-късно може и да опиша своите оргазми, но мисля, че в момента не се налага.  Ако някое от другите момичета желае нека да направи своето описание, темата е интересна и любопитна.
|
Журнал Психея
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|