|
 |
 |
 |
 |
| |
За проблемната ерекция да поговорим (1 Разглеждат) (1) Гост
-
Алина
-
|
Здравейте, трудно ми е да говоря на тази тема, а и никога не съм предполагала, че ще се наложи да го правя. И все пак... никога не казвай никога.
Отскоро имам нов приятел, на 25 години е, физически и психически здрав, (тук е моментът да отбележа, че уча психология и имам наблюдения), не пие и не пуши, спортува, не активно, но прави упражнения и бяга през ден, който има проблемна ерекция  .
Малко ми е трудно да продължа  . Първия път, когато стигнахме до секс, проблеми нямахме, но той не успя да стигне до кулминацията. Отдадох го на това, че обстановката не беше подходяща.
След това отидохме на екскурзия, само двамата, бяхме сами в стаята, която, разбира се, заключвахме, но той така и не стигна до кулминация. По време на половия акт се възбуждаше \"нормално\" (на 100%), но по някое време му спадаше, дори когато беше в мен.  . Тогава поговорихме, каза, че се притеснявал да не се изложи, а няма основание за подобно притеснение, понеже аз винаги успявам да стигна до върховия момент. Той така и не успя да изпита това, което изпитвам аз.
Последния път, когато бяхме заедно, ми направи впечатление, че не се възбуди, когато ме докосваше. Отново беше ту нормално възбуден, ту му омекваше, за отрицателно време. Поговорихме, каза, че не се притеснява, че преди също му се случвали засечки, но не толкова често. Каза ми, че му е по-лесно да свършва, когато гледа еротични филми, но дори тогава се е случвало да му спада. Казва, че има чувства към мен, че му е приятно и аз виждам, че е така, далеч от мисълта съм, че аз съм причината за проблемната му ерекция, но вече не знам какво да мисля. Страхувам се да отворя въпроса за консултация при уролог или сексолог, за да не нараня достойнството му, но и се страхувам, че този проблем може да се задълбочи, а е за предпочитане той да се хване в начален стадий, нали?
Какво бихте ме посъветвали?
А, държа да отбележа, че не го пришпорвам, избягвам да задълбавам в проблема, старая се да му е комфортно и да не мисли за това. И още нещо, аз съм бивша приятелка на полу-брат му, с когото не са близки. Той е наясно, че връзката ни е минало, че не храня никакви чувства към него, казвала съм му, че с него ми е най-приятно от всички, с които съм била (и то наистина е така, просто не казах, че визирах брат му). Възможно ли е проблемът да идва от там?
Благодаря предварително за отговорите!
|
|
|
-
Cuna
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
- Публикации: 1
-
-
|
Към Алина: Нямам право на съвети. Не съм веща по въпросите на съвременния секс. Но за “класическия” секс имам мнение и житейски опит. А Вашият случай, девойче, е точно такъв - класически. Затова и подходът към него трябва да бъде решителен. Щом отсега е така, какво очаквате за в бъдеще? И как мислите – имате ли въобще бъдеще заедно? Просто Вие намерете начин да се разделите. Не му казвайте истинската причина – пощадете го! Явно момчето няма никаква вина за нещастните си “случки”..Но помислете Вие каква вина имате? НИКАКВА! Затова продължете напред и не се обръщайте назад. Дайте шанс и за двама ви: може пък нейде другаде да му излезе късметът... За Вас съм убедена, че ще успеете да се справите!
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
- Публикации: 1160
-
-
|
Здравей
Няма от какво да се безпокоиш и за да те убедя ще се впусна в едно по-дълго обяснение, което може и да досади.
Оказва се, че проблем с ерекцията се наблюдава при доста голяма част от младите мъже между 18 и 30 години. Причината според моите наблюдения е в доста агресивното сексуално поведение на младите дами (нямам предвид вас Алина, говоря по принцип), агресивно както по отношение на секса, така и по отношение на агресивна еротика в облеклото, в държанието, в маниерите, в сигналите, които изпращат. Това стресира мъжа от това поколение. Принципно при мъжа са закодирани инстинктите на агресивността, на завладяването на територии, на улова на плячка. Това важи и за ухажването, за сексуалната игра, за сексуалния акт. Мъжа е агресивния (не в лошия смисъл на думата), той набелязва плячката си в случая жената и чрез различни прийоми и похвати донякъде приличащи на ловните се стреми да я покори. Това е част от ухажването, в любовната игра и в сексуалния акт обикновено техниките са подобни, мъжа е по-активната, по агресвината страна в двойката. Обръщането на тези нормални физически и психически процеси, превръщането на жената в една агресивна, амбициозна, еманципирана натура + агресивната сексуалност и еротика обърква мъжа, прави го плах, неуверен и нерешителен. Това се отразява съвсем естествено и на ерекцията. Въпроса е много повече свързан с нормалните човешки (мъжки и женски) инстинкти на поведение и разбира се с психиката. Интересно е да се отбележи, че мъжете над 30, 40, дори и 50 годишни, които са живели в друго време, при други порядки, възпитание и ценности нямат проблеми от такова естество и при тях ерекцията е на едно много добро ниво, както и целия им сексуален живот. Разбира се аз не упреквам и не критикувам, само правя анализ и отчитам разликите и промените настъпили в културата, обществото и нравите.
Конкретно по въпроса от твоята тема. Мисля че е добре да се потърси консултация със сексолог тъй като това което ти изтъкваш като причина за притеснение да предложиш - да не нараниш достойнството му е неоснователно. Всеки провал наранява достойнството му и задълбочава проблема. Не казвам, че няма да можете да се справите сами и ще дам някои насоки. Но разгова с терапевт и то с двама ви, както като двойка така и по отделно ще разкрие може би някои скрити страни на проблема с ерекцията, възможно е да има травми предимно психически, които да причиняват смущението. Възможно е да има нещо във взаимоотношенията, което вие двамата не забелязвате, но което се отразява на сексуалния живот. Това, което мене ме обезпокоява без да правя кардинални изводи от краткия ни разговор тук е че той има същия проблем и когато е сам, гледа еротичен филм и мастурбира. Отдавам го на психическата настройка на очакването. ДОри и когато е сам той се страхува от провала, очаква го, самонаблюдава се, мисли си пак ще се случи и наистина се случва. Съмнявам се, че се отдава изцяло и на еротичния филм. По-скоро едното му око е във филма, другото е втренчено подозрително в пениса и критично наблюдава какво се случва там между краката.
Това е същия процес, който тече и в интимния акт помежду ви. Приятелят ти е чувствителен и емоционален млад мъж и тези провали се отразяват зле на общото му психическо здраве. Да си затваряте очите пред проблема и да мъчите насила да стане всеки път само усложнява нещата.
Опитайте следното изключете изцяло проникването от сексуалния акт, той блокира от моментите на очакването, че трябва да проникне в тебе и че няма да може. Около три седмици се отдавайте на ласки, нежност, целувки, прегръдки, но при никакъв случай не се занимавайте с половите си органи, зоната от кръста на долу я изключете от интимните си ласки.
Искам да те успокоя лично теб с това, че има една техника от даоистката сексуална алхимия, която се нарича техниката на мекото влизане, тоест осъществява се проникване и пълноценен полов акт като мъжа прониква в жената с мек пенис. Но това е малко по-сложно, необходими си някои основни разбирания за Даоисткия начин на живот и не на последно място тази техника не отстранява психическия проблем (ако го има)в който е възможно да се корени сексуалното смущение. За това нека да опитаме с нещо по-лесно и по-леко за изпълнение, тоест това, което посочих по-горе. Изключете проникването от сексуалния акт, както и интимното докосване на половите органи. Останалите нежности и любовни докосвания, които съпровождат вашия интимен акт ги практикувате както до сега.
И накарая искам да те попитам, спонаваш, че при един от вашите контакти вратата е била заключена. Има ли някакво смущение от това, че ще правите секс на отключена врата по-специално за него? Тоест имало ли е случаи с теб или с друга негова приятелка, когато по време на половия акт, някой е нахълтал в стаята?
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Cuna написа:
Към Алина: Нямам право на съвети. Не съм веща по въпросите на съвременния секс. Но за “класическия” секс имам мнение и житейски опит. А Вашият случай, девойче, е точно такъв - класически. Затова и подходът към него трябва да бъде решителен. Щом отсега е така, какво очаквате за в бъдеще? И как мислите – имате ли въобще бъдеще заедно? Просто Вие намерете начин да се разделите. Не му казвайте истинската причина – пощадете го! Явно момчето няма никаква вина за нещастните си “случки”..Но помислете Вие каква вина имате? НИКАКВА! Затова продължете напред и не се обръщайте назад. Дайте шанс и за двама ви: може пък нейде другаде да му излезе късметът... За Вас съм убедена, че ще успеете да се справите!
Не се смущавай Алина от малко по-дръзкото мнение. То потвърждава гореказаното от мен. По-старото поколение (хората над 40 годишна възраст) имат съвсем друго разбиране по този въпрос. За тях мъжа е мъж, жената е жена! И подобни случки са трудни за разбирани.
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
|
-
Алина
-
|
Първо, искам да благодаря за отговорите.
Cuna, първо, се обръщам към Вас. Аз съм борбена, упорите личност и няма да се предам пред първата изникнала ми трудност, така че няма и да послушам съвета Ви, надявам се - за добро!
Kamino, Вашият отговор беше изчерпателен и аз Ви благодаря за търпението да прочетете моя пост, а после и да ми отговорите!
Направи ми впечатление, че споменахте сексуалната агресивност. Да си призная, преди време сме си говорили, че аз имам по-голям сексуален опит в секса на нетрадиционни места, често пъти и аз съм била инициаторката, повечето - с брат му, тогава 35-37-годишен. Такива проблеми не сме имали, от 2 път идваше проблема. Та, предполагам, че при споменаването на нетрадиционните места, той е получил един вид комплекс, че той няма такъв опит. Но откакто съм с него, се стремя да съм по-кротка, предпазлива, да не съм инициаторката (още преди да разбера за проблема). Не се обличам и предизвикателно, спортно или елегантно, без сексуални намеци в облеклото.
Вие казвате да потърсим консултация със сексолог, но преди това не е ли по-добре да се опитаме да решим проблема с метода, който ми казахте? Също така искам да попитам какво е нужно при първата среща със сексолог. И двамата сме студенти, аз съм на 23 години и ме притесняват посещенията откъм финансовата страна  .
А заключената врата споменах, понеже първия път бяхме у нас, вратата на стаята, в която бяхме не се заключва, а вкъщи и по вън щъкаха домашните, което си е 1 вид екстремно изживяване и си помислих, че това го е стресирало. На екскурзията подобни предпоставки за екстремни изживявания нямаше.  .
Мислите ли, че ще успеем да се справим с проблема?
|
|
|
-
Merichka
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
Когато в дълбокото намериш бисер, изведи го с длан
- Публикации: 134
-
-
|
Трябва наистина да си зададем въпроса, какво постигна нашето общество с това, че поощрява имиджа на метросексуалния мъж, пробуден от уж феминистичната революция на Запад. Ако потърсим още по-дълбоките корени, ще имаме и лекарството, което да се окаже ефективно. Затова считам съвета на Камино за правилен - нужно е много деликатно съдействие от лекар в нужната област.
|
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!
|
-
Алина
-
|
Забравих да задам 1 въпрос: възможно ли е това смущение да се дължи на факта, че връзката ни се развива прекалено бързо? На 4 среща правихме секс, на по-следващата заминахме на 3-дневна екскурзия.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Разбирам тревогите ви от финансовата страна. Цените не са леки особено за студенти. А дори да се намери нещо поносимо, то няма да стане от едно посещение или две, три. Ами добре хайде да видим дали ще свършим работата без пари.
Предполагам той има някаква подтиснатост по отношение на брат си. Възмжно е да се чувства като в сянката на брат си. Например изрази от страна на родителите: брат ти може това, пък ти виж се, не става нищо от теб. Брат ти е такъв и такъв, а ти какво ще постигнещ - нищо. Като става ясно и от това, което ти казваш, брата има успех с жените, прави секс на всяко място, а по-малкия и тук е травмиран. Интересно и да се разбере и как седят отношенията с бащата - двамата примери за мъжество и сила в неговото семейство. Ти спомена, че са и полубратя, колко време са живели заедно, от скоро или дълго? Разведени ли са родителите на твоя приятел, ако да как се е отразил развода върху неговата психика, кога се е случило това, когато е бил малък или когато е бил в пубертета?. Не е задължително да ми отговаряш на тези въпроси. С тях само визирам колко много може да са причините от психологическо естество, които да влияят върху сексуалността. Предвид това, че ти няма да можеш да ми отговориш изчерпателно и вероятно с него няма да поговорим тук ще разчитаме само на сексуалните техники и ще се надяваме да оправим \"закърпването\" без да навредим повече. Хубаво е, че ти учиш психология, ще разчитаме и на това, твоите знания. Опитайте с това, което говорихме горе. Прочети внимателно статиите в категориите Сексология и Свещената сексуалност. Специално техниките от Свещената сексуалност дава много добри резултати дори и при не решени психологически проблеми, но не винаги! Самото им практикуване обаче така променя евергийния баланс на организма, че се получава лечение и на психически травми сякаш от самосебе си. Разбира се по този въпрос има спорове между източната и западната медицина. Но те сега няма да ни занимават. За сега опитайте да организирате сексуалността си като такава между девствено момиче и момче с известен сексуален опит, но не съвсем богат. Това е което казах и по-горе - целувки и прегръдки, нежности и милувки, но без да се докосват половите органи и без полово сношение.
Да наистина връзката ви се развива твърде бързо, забавете малко темпото ще е от полза. Няма за къде да бързате.
|
Журнал Психея
|
-
Алина
-
|
Kamino, отново благодаря!
Настоящият ми приятел и бившият ми, доколкото знам, не са живели заедно, разликата им е над 10 години и нямат много допирни точки. Така че изключвам вероятността баща им (от 1 баща са) да ги сравнява. И двамата са имали трудно детство, като детството на големия е кошмарно, повярвайте ми. Малкият е отгледан с много любов, имал е щастливо детство, като отношение на 2-та родители към него, трудностите са от др естество, които не бих искала да коментирам публично  , родителите му го уважават, а те не са разведени, има материални придобивки, за които аз на този етап само мога да мечтая. И въпреки тях, той не се е възгордял, земен, срамежлив, по детски глуповат и невинен. Като външност, поведение, възпитание, реакции в подобни ситуации те са много различни, не бих могла да ги съпоставя, дори не съм се опитвала да ги сравнявам. Те са 2 напълно различни личности.
Също, опитах да намеря някакъв учебник по сексология на български, уви търсенето ми претърпя провал  , а в университета такава дисциплина нямаме.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
|
Журнал Психея
|
-
Алина
-
|
Благодаря за помощта, в момента съм на гости в друг град, умишлено, за да не се виждаме няколко дена, че аз също смятам, че връзката ни се разви мн бързо.
За съжаление вкъщи нямам достъп до интернет и ми е трудно да преценя кога ще е следващият път, когато ще пиша, но ще пиша  .
|
|
|
-
Алина
-
|
Здравейте отново.
Обещах да пиша и го правя  . Малко ми е неудобно, но ще кажа, че не спазихме Вашите съвети за триседмичното въздържание. Явно са ни слаби ангелите  . Решихме да отложим въздържанието за след морето, защото имахме много мечти за осъществяване  . Вчера се прибрахме, а днес трябваше да поставим началото на целомъдрения ни период  , обаче.....  и двамата не успяхме да се въздържим. Първо, мислехме да опознаваме телата си  , но това опознаване премина в нещо друго. След това аз му правих орална любов и той стигна до кулминация. Каза ми, че това е първият път, когато е стигал до края с жена. Какво бихте ни посъветвали да правим от тук нататък? Трудно ни е пълното въздържание  . Благодаря предварително за отговорите.
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Здравей, радвам се, че удържа на думата си да пишеш как се развиват нещата. 
Разбирам, че въздържанието ви е трудно, но ето че дава ефекти нали? И то само от първия опит. Спокойствието, което дава мисълта, че няма да има проникване при което се получава провала е много важно да се запази, да се затвърди като увереност и самочувствие, че твойто момче не е нещо повредено и може да има съвсем стабилна ерекция и последваща еякулация. Ние целим точно това да осигурим спокойствие това е първата крачка. Втората ни мисия  е да развием самоувереност, че ерекцията е стабилна и самочувствието на млад и потентен мъж. Нека да не избързваме с опитите да се осъществи стандартния полов акт и да не слагаме каруцата пред коня. Това може да доведе до обратен ефект и отново провал, при което трябва да се започне всичко отначало. Разбирам, че този първи успех дава известна увереност, но тя е крехка и нестабилна и съвсем лесно може да бъде нарушена. Продължете с нещата така както ги обсъждахме, за бързане и нетърпение няма място, а и е излишно. Ето че в този вид сексуално общуване също може да се намери разнообразие, приятни, а дори и забавни и комични моменти. Това е целта той да приема секса, а и ти също като нещо съвсем естествено, нещо, което двама влюбени един в друг мъж и жена желаят и споделят без притеснения и страхове. Лека полека ще разширяваме обхвата на взаимоотношенията докато не ги направим идеални.  И едно важно уточнение! Ако се случи така че при опознаването на тялото или просто еротичната игра доведе до полов акт или както е било сега до орална любов в никакъв случай не трябва да се чувствате виновни, че сте пренебрегнали съвета на консултанта.  Напротив това показва, че \"лечението\" работи. Също така разговаряйте помежду си за нещата, които ви възбуждат, за еротичните си фантазии, за това какво той харесва, какво би искал да види. Например еротичен стриптийз или определен вид дамско бельо като цвят и форма или нещо друго. Аз само давам примери не е задължително да съм познала. Важното е ти да го предрасположиш да сподели какво би го направило щастлив в сексуалните отношения. И пак казвам, не бързайте, никой не ви гони! Бързането е единственото нещо, което е забранено.
|
Журнал Психея
|
-
Алина
-
|
Не споменах, че преди оралната любов имаше и полов акт, по време на, който приятелят ми нямаше проблеми с ерекцията. Ние постоянно разговаряме помежду си на тази тема и си споделяме какво харесваме и двамата. Благодаря ти отново, че се отзова. Ще се опитаме да спазим съветите ти да не бързаме  . Ако има нещо, ще пиша отново  .
|
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Предположих, че е имало полов акт, но не посмях да се надявам на такива бързи резултати.  Но това показва, че този мъж е напълно здрав както физически така и психически и трябва съмсем мъничко потбутване, за да стане самоуверен и спокоен любовник. Ами браво! Радвам се! Можеш да го успокоиш допълнително като му обясниш, че съществува т.нар.техника на мекото влизане. Научавайки за съществуването на тази техника много мъже с проблемна ерекцията се успокояват и се чувстват като че са свалили камък от плещите си и обикновено не им се налага изобщо да я практикуват, ерекцията е повече от стабилна и сексуалните отношение са идеални. Използвайте и лубриканти когато се галите и масажи с етерични масла. Някои мъже намират използването на лубриканта за много възбуждащо макар и в повечето от тях да не се съдържат никакви възбуждащи съставки.
А ти заповядай винаги, когато пожелаеш да обсъдим нещо. И успех!
Техника меко влизане
|
Журнал Психея
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|