сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Сексуален тормоз на работното място
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Сексуален тормоз на работното място

Сексуален тормоз на работното място 18 Юни 2008 22:39 #512

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Жертвите на сексуалния тормоз в работата или тихо и безропотно търпят униженията, като от време на време плахо оказват съпротива или откровено се възползват от ситуацията като средство за издигане в службата. Или \"правене на кариера.\" Почти няма жена, която още при интервюто, на което се явява за работа да не е \"оглеждана\" и преценявана не по знания и умения, които длъжността изисква, а по форми и размери на гърди, дупе, крака, устни... и други полови белези правещи жената това, което е. А именно съвършено човешко създание надарено с красота, женственост, нежност и достойно за уважение предвид тези и още куп други качества и функции, които я доближават повече до Богините от колкото до простосмъртните.
Как бихте постъпили ако в работата си сте подложена на сексуален тормоз? Ще се поддадете ли, за да се издигнете в кариерата си, по-добър пост, по-голяма заплата или ще откажете категорично и дори ще заведете дело срещу този, който си е позволил да ви унижава и подценява?
Нека да помислим НЕ първосигнално все пак. Например ако сте самотна майка с малки шансове да намерите друга работа ще се съгласите ли да правите секс с шефа или ще си тръгнете с гръм и трясък от офиса? Ако сте омъжена ще споделите ли със съпруга си на какво ви подлагат в работата?
Мисълта ми е ще седим ли и ще си траем ли кротко, когато колега или началник ни унижават с погледи, с опипвания и с нецензурни сексуални предложения или ще отстояваме правото си на пълноправен и равноправен член на екип? Правото на кадърен и способен служител макар и облечен в пола и със съблазнителни форми, които изобщо не трябва да стават обект на обсъждане та камо ли на друго! Като това е и вид дискриминация по полови признаци.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Сексуален тормоз на работното място 30 Окт 2009 15:35 #1055

• Selina
Изглежда в България по този въпрос няма такъв широк отзвук както и в чужбина, където това се счита за сериозно престъпление. И дори ако жената е самотна майка тя има нужната защита и подкрепа в обществото. Там няма да е проблем да си намери нова работа, а дори и да не успее веднага обезщетенията ще са достатъчни, за да живее с детето си известно време без да работи. Мисля че у нас решението е ясно, ако си самотна майка подложена на сексуален тормоз на работното място - ставаш любовница на шефа. Малко жени биха потърсили правата си с какво ще плащат на адвокат? Почти е невъзможно да си намерят друга работа особено сега, когато има масови съкращения.

Също така у нас на сексуалния тормоз на работното място не се гледа като на такъв, а като предложение за приятно изкарване в офиса или извън него. За разнообразие за това на което казваме \"лесен начин да кръшнеш\". И то се случва предимно на работното място. Така че най-вероятно съпруга няма да бъде уведомен.

Може мнението ми да звучи цинично, но така седят нещата у нас. За щастие не съм ставала обект на такива \"предложения\", но мои колежки са ставали и го приемат като \"свалка\", а не като тормоз. И естествено като средство за издигане.

Отг: Сексуален тормоз на работното място 04 Ное 2009 18:03 #1056

• Merichka
  • Офлайн
  • Expert Boarder
  • Когато в дълбокото намериш бисер, изведи го с длан
  • Публикации: 134
Изобщо не се притеснявам от такива неща. Случвало ми се е /мой шеф - Младен/ да му натривам носа за изцепки, но не в този смисъл. Просто при изпълнение на служебните си задължения въобще не се замислям, че примерно работния ден минава само с мъже, здрави да са! Но и те пък всичко свеждат до рамките на шегата.
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.19 секунди

* * *