|
 |
 |
 |
 |
| |
Съдбата се разпорежда добре (1 Разглеждат) (1) Гост
-
Merichka
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
Когато в дълбокото намериш бисер, изведи го с длан
- Публикации: 134
-
-
|
Някои от екипа на сайта знаят как на 31 август си загубих телефона - в Пловдив, и най-лошото беше, че после ги молих да ми пращат номерата си по всевъзможни начини, за да си възстановя контактите. Е, имало и хубава част след това: вече 13 дни след обаждането от мобилен оператор на съпружеското тяло, се радваме на изтегления на Панаира - Пловдив късмет, 32 - инчов телевизор! Пожелавим на всеки... хубавите работи се случват във вторник, много боен ден!
|
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
- Публикации: 1160
-
-
|
Честито със здраве да си ползвате телевизора!
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
|
-
Merichka
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
-
-
|
Благодаря! Да Ви се връща, с перото на съдбата...
А сега да Ви кажа как до миналата учебна година моята лисичка ми се сърдеше доста... Защото след името на баща и - във бащиното, аз, пък и той, и цялата фамилия се противопоставихме да има -ова. И добре, че е родена в Пловдив, та там има стълпотворилище от етноси и не се заядоха при вписването в ругистъра.
В крайна сметка пък на съпруга ми произхожда от полско религиозно име.
В дневниците до 7 клас изрично питаха как да я запишат. Носех акта за раждане и там се вижда кое как.
Вече си има първа лична карта.
Сега и в училищната документация изцяло си е като бащино - конкретното му име.
Но и аз съм инат, как да сложа бащино, което в нашия край се свързва с остатъците от мюсюлманските имена.... Щеше да звучи като Карамфилова, но поне това идва от име на цвете.
|
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Аз не разбрах в крайна сметка малката лисичка как се казва? Кондов или Кондова? Според мен макар и модерно да е с тези фамилии на ОВ е по правилно, защото бащината фамилия не завършва на ОВА, а на ОВ.
Обаче съм много против това кръщаване на децата на баби, дядовци ,вуйни, стринки, свако, тако  и цялата рода. Какво общо имат тези хора с детето?! Според мене първото дете трябва да се кръщава на бащата, защото по принцип таткото по-трудно изгражда връзка с детето и това се случва, чек след като то се роди и дори и тогава му е трудно. Преди това той знае, че ще става баща, но не е съвсем наясно какво се случва. Докато при майката връзката с бебето се изгражда в продължение на девет месеца. Като се кръсти първото дете на бащата някак си връзката става по-силна и конкретна: "Това е моето дете, носи моите имена". Мъжете, знаете са по конкретните и логични неща, а не по някакви имагинерни, хипотетични и отвлечени без пряка връзка с действителността. При следващите деца вече е мъжа по-лесно изгражда връзката, защото все пак е отледал едно бебе.
Да не пиша нов пост продължавам тук по друга въпрос. Вие правите ли си годишните профилактични прегледи? Казала съм да си ги правите. Аз приключих с моите.
Мамолг - здрава!
Гинеколог - перфектно здрава жена, с яйчници като нарисувани в учебник по гинекология.  Жените лекарки са по-емоционални, за това и обяснението е по-дълго от на мамолога.
Елетрокардиограмата - чудесна. Но би било добре да спра да пуша, каза личния лекар. Тъй като няма вече наднорчено тегло, отпадат и хапчетата за кръвно и ги спираме постепенно. Нали знаете, че те влияят на либидото и като страничен ефект го намаляват. Сега като ги спра ще видим дали ще стана тигрица или ще си остана пумичка.
И така здрав дух в здраво тяло! Да благодарим на съдбата!
|
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ;
|
-
Merichka
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
-
-
|
За второто ѝ име, където въобще няма ОВ, /т.е. за второ има съпружеското малко име/ става въпрос... Иначе, каквато си ми е КРАСИва, ако беше синче - джуниър щеше да е.. Имаше един господин Петър-Емил Митев от ПД"Социалдемократи", мисля. Та си го представете в дамско име Петрана Емил Митева. А пък именцето е на двете баби, но по Йовков...
Да, на профилактични ходя, но както е тръгнало от 16-годишнината ми ЕКГ - то показва аритмия... Отгоре на това трябва да оперирам жлъчка - холелитиаза, заради песъчинки и камъни, на ехограф на 07.10 се видяха...
С очите ОК, но скоро ще взема направление за гинеколог-мамолог, защото моята дама е с комбинирана специалност. Но досега няма повод за безпокойство и там!
|
|
-
Кармен
-
- Офлайн
-
Fresh Boarder
-
-
Вечно учеща
- Публикации: 9
-
-
|
Юлияна, кръстила съм сина си на баща му. Но...сега съжалявам. Четох някъде ,че в нумерологията се отрича името на детето да бъде на името на родител-отрицателните качества на родителя се удвоявали при детето. Моето мнение е,детето трябва да си има свое собствено име. Родителите не трябва и да дават някакво претенциозно име, за да не се срамува след време детето. Попадала съм в практиката на невероятни имена. Какво ще кажете например за името на обикновен, скромен човечец-Славей Соколов. Имах такъв пациент.
|
Вечно учеща,любопитна за новостите за природата на човека,психологията на душата.
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Кармен написа:
Юлияна, кръстила съм сина си на баща му. Но...сега съжалявам. Четох някъде ,че в нумерологията се отрича името на детето да бъде на името на родител-отрицателните качества на родителя се удвоявали при детето.
Не съжалявай!  Имаш прекрасен и достоен син!
Когато се омъжваме трябва да си отваряме очите, ако ще се женим за недостойни мъже, чиито имена синовете ни не заслужават да носят, тогава по-добре да не се женим.
|
Журнал Психея
|
-
Merichka
-
- Офлайн
-
Expert Boarder
-
-
-
-
|
Гледам темата си стои, и пак да вметна нещо.
През април 2006 год. ми връчиха дебитна "Виза", тази карта служи да си разполагам с парите в чужбина, като тегля в евро /която не е същата вече, подновиха ми я/ от моята си банка. Отварям плика с ПИН кода и що да видя - годината на "Кептъна" и моята до неговата.../Е, та те пин кодовете предимно са 4-цифрени.../ Шок! И туш...
Малко "полицейско" /в смисъл разпознаваеми цифри/ се получи, ама така и не успях да похарча пари в чужбина...
Значи обикновено като караш някой джип номер 65 - 56, или имаш телефонен номер завършващ, примерно на 29292 пак си е полицейско.... или по-скоро "Доктор Хонорис Каузално"  two part както се казва
|
|
-
Kamino
-
- Офлайн
-
Administrator
-
-
Юлияна Шапкарова
-
-
|
Бях на вечеря в столично заведение с интересен събеседник. След вечерята с кафето "Лаваца" ми се падна следното късметче:
"За да бъдеш щастлив в любовта, не е нужно да си сляп, но е добре от време на време да притваряш очи."
|
Журнал Психея
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|