сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме
  • Страница
  • 1

Тема: Хоби

Хоби 18 Окт 2011 00:31 #2463

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Някъде във форума си говорихме за плетките, обаче не мога да намеря къде се е дянало кълбото прежда. И за това нова тема.

Мери, остави сега калашниците и ела да плетем, че си изгубихме женствеността и изплашихме всички. Пък и стана студено вън, време е да си седнем на топличко и да си кротуваме малко. Въпреки,че то "шило в торба не стои"...

Виж тази жилетка и кажи според теб с кой номер куки се плете? И тези квадратчета как се постигат?

08_2009.jpg
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Хоби 18 Окт 2011 01:07 #2464

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Пускам и грамофона...

Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг: Хоби 18 Окт 2011 18:48 #2467

• Merichka
  • Офлайн
  • Expert Boarder
  • Когато в дълбокото намериш бисер, изведи го с длан
  • Публикации: 134
Опитах се да я отворя жилетката в по-голям размер. Явно само се фукам, че на тази възраст си виждам като сова. Без очила. Но ако ми изпратиш схема, по която да се ориентирам - сега се сетих, че може в нета да има такива неща, ще мога да я захвана даже. За мен е ясно само, че се ползват игли №5, но не за цялата. Ще се консултирам с двата Бобъра в къщи /и свекито включая/ и може и да я направим.
Вчера малката Лисичка ми направи забележка и ми забрани да прекалявам с червеното като цвят за елеци, пуловери и сака. Най ми отивало лилаво, и цикламено и виолетово по нейните критерии. Вярно, първата си плетена пролетна блузка, съвсем сама си я изплетох, и бието, и буфан ръкавите, и зашиването и сглобяването - та тя беше леко лилава, с не много трудна плетка - от немско списание също...
Le passй n\'existe plus, le futur ne t\'appartient pas, aujourd\'hui est un cadeau et c\'est pourquoi on le nomme Prйsent!!!

Хоби 05 Ян 2012 22:32 #2690

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
377852.jpg

Какъв да бъде маникюра през зимния сезон?

9 класическа цвята за маникюр

1) Червено разбира се комбинирано и с червено червило е идеална комбинация.
2) Сивото това е актуалният цвят за този сезон.
3) Различните нюанси на цвета на слива. Трудно се комбинира, но пък подхожда на всеки цвят на кожата.
4) Розово цвят за романтично настроение.
5) Портокалово цвета на лятото и не само тогава.
6) Цвят на праскова подходящ за през деня.
7) Бордо цвета на виното за жени които изпъкват в обществото.
8) Бял, който е напълно подходящ за модерният розов грим.
9) И не на последно място френският маникюр.

Моя маникюр остава класически, бадемовиден и заострен. Недопустимо е хищница да се разхожда с изтъпен, квадратен маникюр, пък било той и френски. Разбира се цвета задължително червен или бордо, макар и сега да съм в лилавата гама, защото трябва да се съобразя с утрешния си тоалет за един концерт в НДК. Който желае да заповяда.

06 януари
Studio 5 music club
НДК, вх А 3
19:00 до 22:00
Журнал Психея

Хоби 23 Апр 2012 22:10 #2896

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Моето разбиране за оцеляване в дивата природа. С намигване, шега и закачка към бушкрафта /Бушкрафт (Bushcraft) е термин, използван за да се опишат уменията, които ви позволяват да живеете комфортно (?!) и за неопределено дълго време в естествената природна среда, без никакви, или възможно най-малко промишлено произведени предмети, използвайки единствено природните ресурси, при това по отговорен и пестелив начин./

Пикникът носи добро настроение и спокойствие

Китна полянка с шарена сянка, планинска рекичка със студена водичка, добри душички и печени наденички... Какво повече му трябва на човек в зной и пек. Пикникът е не просто хапване на тревата, но и отмора сред природата. Дори и през уикенда да опънете одеялото в парка е по-добре, отколкото да се излежавате на дивана пред телевизора. Пикникът е измислен от английските благородници, които след лов се изтягали на полянката, а слугите приготвяли дивеча и сандвичите. В началото на ХІХ век хайлайфът в Лондон си спретнал „общност на любителите на пикника” и всеки имал грижата за определени храни и напитки. По-късно думата „пикник” се превръща просто в разходка със закуска извън града. Но при англичаните закуската винаги е богата и менюто за пикника някога включвало поне трийсетина ястия. И сега в Англия, а и навсякъде на Запад, честа гледка е в парковете хората да се излежават върху тревата, да хапват сандвичи и да четат книга. Там няма надписи „Не газете тревата!”. Язовир или река, полянка или заслон, парк или гора – изборът е ваш. Нека не е до шосето, за да е тихо и спокойно, но не и много далече, за да не мъкнете багажа с километри. Мнозина скачат от колата направо в реката. Проучете предварително къде ще отпуснете, тъй като има голяма вероятност да се почувствате като на Женския пазар – тарапана, шум и тровеща музика. На много места в планината има маси, пейки и беседки, но се заемат рано-рано. Затова си носете постелка, а и чадъри, защото дори и сянката под дърветата може вече да е заета. Не забравяйте аптечката с бинтове и мазила - все пак сте сред природата, а тя гъмжи от гадинки. Няма да ви натежат и слънцезащитните мазила. Пъхнете в багажа и нещо за убиване на времето - тесте карти, домино, табла, федербал, топка или четиво.

health.bg/15414/piknikyt-nosi-dobro-nastroenie-i-spokojstvie

Като отворите вързката, там в ляво има и хавайски масаж за удоволствие и дълголетие. Е, така се живее до 150 години.
Журнал Психея

Хоби 24 Апр 2012 14:29 #2897

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Само да вметна още нещо, ако ми позволите. Ние не живеем някъде извън дивата природа, за да можем да кажем, че отиваме да оцеляваме В дивата природа. Ние живеем В дивата природа, в която сме построили нашите човешки хабитати /Местообитание или хабитат (от латински "in inhabitas"Wink е естествената околна среда, в която индивидите от един конкретен вид или популация живеят./ Нашите хабитати се различават от тези на останалите биологични видове, но колкото и да са различни те се намират в дивата природа. Тоест определението за бушкрафт дадено по-горе не е правилно. Първо щом говорим за примитивизъм изобщо не би трябвало да има определения, защото те са част от някаква научна разработка, а науката и примитивизма нямат нищо общо. Второ, ако все пак искаме да дадем някакво поясние за заниманията си, бихме могли да кажем: "Оцеляване в извъннаселени, диви и девствени местности." Толкова. Дори и израза "умения да живеете в естествена природна среда" не е правилен, защото пак повтарям нашите хабитати се намират в естествената природна среда. Невъзможно е да бъдат извън нея.

И последно, с което ще си навлека гнева на еколози и природозащитници /да припомня, че до съвсем скоро и аз бях такъв активист/, замърсяването на природата, не пречи на природата. Замърсения въздух, вода, почви, храни и т.н. е вредно и пречещо на нас хората. Нека не си присвояваме самомнението, че по някакъв начин НИЕ ХОРАТА можем да замърсяваме и увреждаме природата. Защото в това отново проличава симптома на човешката налудност за величие, което както съм казвала е психиатрична диагноза. Това, което увреждаме и замърсяваме са ресурсите, от които живее нашия биологичен вид. И да наистина, това е проблем за нашето оцеляване, като вид. Но не е проблем на природата, на планетата и нейния начин на живот и функциониране.

Просто нещата е добре да се казват с истинските им имена.
Журнал Психея

Хоби 06 Май 2012 19:59 #2919

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Днес лека разходка Княжево - Златните мостове - Княжево Вижте каква табела снимах за вас, на нея пише:

"Никой не е остарял преди да изгуби интерес към живота!"

Така че да не губим интерес към живота.

JuliqnaShapkarova.jpg
Журнал Психея

Хоби 07 Май 2012 07:11 #2920

• Кармен
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Вечно учеща
  • Публикации: 9
Браво!!!От Княжево чак да Златните мостове-знаеш,за мен си героиня.
Хареса ми попадението на табелата,че "Никой не е остарял,преди да загуби интерес към живота"
Вечно учеща,любопитна за новостите за природата на човека,психологията на душата.
Потребителите казали "Благодаря": Kamino
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.39 секунди

* * *