В тази тема, който иска може да си качва снимки. Не по-големи от 700/500. Днес ходих на пазар и си купих ново цвете - кипарис. Казват, че единствените случаи, когато разходите на човека от зодия Рак надвишават приходите са когато въпросния финансит е ратревожен. Тогава харчи неразумно. И тъй като аз съм разтревожена по една или друга причина си напазарувах разни неща между които е и кипарисчето. Сега нека да прочетем каква е символиката на това дърво.
Кипарисът е амбивалентно растение: символ е както на подземния свят, така и на жизненост и сексуална сила. Кипарисът е значим религиозен символ, отнасян първоначално към плодородието и здравето, а по-късно към света на мъртвите и култа към подземния свят. В Античността сред гръко-римския свят кипариса е символ и атрибут на Кронос/Хронос (Сатурн), по-късно – на Асклепий (Ескулап) под формата на наподобяваща пламък чаша. Едновременно с това е и атрибут на множество женски божества – Кибела, Персефона, Афродита, Артемида, Хера, Атина, Евринома, дъщеря на великия Океан. Елините разказват две легенди за появата на кипариса. Дъщерите на цар Егеокал от Орхомен били превърнати в киприси от боговете. Другата легенда свързва растението с един прекрасен момък, младия царски син Кипарис, приятел на бог Аполон, който много обичал един чуден елен. По невнимание обаче по време на лов момъкът убил любимеца си и тъгата му била толкова голяма, че помолил Аполон да му разреши да скърби вечно. Богът го превърнал в дърво. В Древен Рим кипарисът е атрибут на Плутон, бога на подземното царство. В Китай кипариса се смята за символ на женствеността. В предхристиянската епоха много идоли са изработени от дървесината на кипариса. Кипарисовото дърво се засажда в християнски гробища като знак на надеждата в отвъдното и е изобразявано върху саркофази. Това дърво с вечнозелени листа и дълъг живот, със своята твърда дървесина, е също и символ на дълголетие. Предвид на това изображения на кипарис намират място в картини, представящи Рая. Счита се, че притежава способност да отблъсква вредни магьоснически влияния.
Журнал Психея Юлияна Шапкарова- консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация.0889 42 04 42 ;
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Предвид преситеността на сетивата от пъстротата на виртуалното пространство, нека да се насладим на едно видео и музикално пътуване през черно-белите сенки. То (пътуването) наистина много прилича на пътуване през сенките, подобно на това, което се случва във фентъзи романа: "Хрониките на Амбър". Със силата на мисълта си принцовете и принцесите на Амбър променят заобикалящата ги среда и по този начин се придвижват през безкраен брой сенки - времеви и пространствени.
Журнал Психея Юлияна Шапкарова- консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация.0889 42 04 42 ;
След близо 5 години виртуално общуване в този сайт с аватари мисля че е време да се запознаем и лично. Да излезем от анонимността така да се каже. Днес бях на разходка и направих тази снимка за "Календара на S.N." пред църквата "Света Троица" в София на ул. Княз Борис. Нека да напиша и датата, за да ни остане спомен. 26. 01. 2011 г. Мисля, че интернет замислен като едно анонимно и често пъти масково пространство в последните години с бързи темпове пожела да се превърне в честно и открито пространство за общуване. Според мен това е много добре и е символ на едно желание на хората да бъдат по-близки с другите, по-открити и честни.
Благодаря! Ами хората на няколко пъти ми дават 20 години. И не вярват, че съм на 39. Мислят, че ги лъжа и нарочно казвам повече години, тоест на 20 съм, но казвам 39, за да ми казват "леле изглеждаш с 20 г. по - млада".
Препоръчвам здравословен начин на живот, за да изглеждате като мен.
Крайния резултат от придобиването на тен е такъв, че колкото и да се пека на плажа /24 дена/ няма да мога да постигна външния вид на моята героиня от книгата за Амазония - Кайомин. Тя както знаете е негърка, голям вожд и Вуду жрица. Аз както знаете съм бяла, голям вожд и Вуду жрица. Вие обаче като творци имате голямо въображение така че сигурна съм ще успеете да си ме представите като негърка, като добавите още 100 бани за цвят. Много харесвам афроамериканската раса и негрите и негърките. Дали да не напиша в темата за "Еротичните фантазии" - правене на любов с негър.
Май за негърка няма да мина, но за циганче със сигурност.
Ами то и с негър ще е екстремно преживяване. Ти да не би да имаш нещо на расов принцип? Шегувам се, знам, че нямаш. Негрите са хубави мъже, здрави, силни, жизнени, издръжлива раса със силен ген и потентност. Коя жена не би желала да има такъв мъж до себе си? Може би тези жени дето си падат по модерните днес гейчета - обезкосмени, с прашки и маникюр. Тоест тъпи жени.