сексология
НАЧАЛО | Карта | Форуми sexnature.org | Екип sexnature.org | Пишете ни! | Връзки
* * *

Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Браузерът който използвате?
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1
  • 2

Тема: Браузерът който използвате?

Виртуален принтер? 23 Ян 2010 19:26 #1155

• Надя
Хора, знаещи и можещи, някой може ли по-подробно да ми обясни що е то виртуален принтер и как точно се използва?! Четох нещо в нета, но информацията е от 2008, а и честно казано почти нищо не разбрах!

Благодаря предварително на този, който ще отдели време и внимание да обясни на мен и останалите във форума и сайта, какво е! Предварително и

Отг:Виртуален принтер? 23 Ян 2010 19:28 #1156

• Надя
... да не ми разтълкувате превратно !

Отг:Виртуален принтер? 24 Ян 2010 20:02 #1167

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
  • Публикации: 1160
Пак ли аз? То вече казах, че любимо занимание ми е да си спамя във форума ама и на тази тема ли мерудията на маджата? И така нищо не вдявам аз от виртуални принтери и незнам и за какво се използват, четох нещо, но не ми се изясни. Но знам какво значат ключови думи и по тях намерих това, което трябва, то било програма, няма как всъщност да е друго щом ще е виртуално. Ето тука има нещо за сваляне, незнам дали ще свърши работа. И е от дата 19.01.10г., щото ние неискаме да е старо инфо от 2008г.

BullZip PDF Printer 7.1.0.1136

Другото хубаво нещо е, че темичката уж нова, уж неразработена ама гугълчо вече я е придвижил на втора стр. по кл. думички "виртуален принтер". И сега ще ви проведа кратък урок. Сами виждате и казвате "хилаво участието във форума", така е. Но когато дори и само двама-трима форумци пишат уникални постове, пускат свои уникални нови теми, гугъл идва, индексира и подрежда. След това някой пише в търсачката "виртуален принтер", " самотата като начин на живот" и прочее, попада на нашите писания, харесва му какво сме мъдрували и се включва по темите. Както ви казах аз за виртуалния принтер хал хабер си нямам, но имам представа от други важни неща. Така че активните изяви във форума ще допринесат за по-активни участия.

И ми стана забавно как бива тълкуван емотикона на плезещото се човече, който Надя е сложила до емотикончето целувчица и иска да не се разтълкува погрешно. Не знаех, че целувчица и плезещо се човече се разбира по форумите като целувчица с езичета. Вече ще го имам предвид. То това е като в скайпа където аз и други хора използваме "отпочиващ" червения кръг с бяла лента като знак "СТОП" не безпокой! Някои не го знаят това и пишат като си мислят, че сме свободни и отпочиващи.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Отг:Виртуален принтер? 24 Ян 2010 20:43 #1168

• Надя
Ха-ха! Аз съм много зле с емотиконите и май е по-добре да не ги използвам! А пък за "тълкуването" реших да се помайтапя! Нямам представа кой и как го тълкува, а и не ме интересува! В Skype поне под човечетата пише кое каква емоция изразява! Е сега една усмивчица и едно мисля, че мога да си позволя!

Отг:Виртуален принтер? 25 Ян 2010 16:03 #1172

• MasterGo
  • Офлайн
  • Webmaster
  • Публикации: 83
Когато искам да видя как ще изглежда един word-документ преди печат, а нямам принтер, тогава не бих могъл да го видя. Но ако си инсталирам драйвер за принтер от базата на Windows, тогава тази опция на Word ще работи (Print Preview) и ще мога да видя как би изглеждал документът преди да бъде разпечатан. Излиза, че ползвам принтер, който го няма. Той е въображаем, сиреч виртуален.

Отг:Виртуален принтер? 25 Ян 2010 16:08 #1173

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Ето, ето пускайте теми за хардуер и софтуер, уеб дизайн, програмиране,SEO, бира и спорт, че да им е интересно и на момчетата.
Пък и ние да научим нещо.
Журнал Психея
Юлияна Шапкарова - консултант - терапевт. Емоционални, семейни, професионални проблеми. Онлайн консултация. 0889 42 04 42 ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Браузерът който използвате? 03 Фев 2010 23:46 #1231

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Говорим си с Master Go за браузери, така де ние не говорим само за философия, поезия, литература, а и за такива неща. И от дума на дума стана ясно, че аз след Mozilla Firefox харесвам най-много Safari. И ето какво се оказа, че съм харесвала. Моля, за дамите да перифразират и да разглеждат браузерите от мъжки пол. Например при мене би се получило следното.

Номер 1: Срещнеш ли го веднъж той е единственото, за което можеш да мислиш и как иначе заема цялата ти памет! Дори и да те подлудява ще е много трудно да го зарежеш. Не е виновен просто има огромен куп обожателки. Всички тези екстри, които можеш да използваш с него улесняват страхотно живота ти. Ех, ако можеше и останалите мъже да са толкова открехнати като него.

Номер 2: Горещ мъжкар е, много ти е гот, когато си с него. За съжаление има един голям недостатък води навсякъде приятелите си задно с него и ги кани у вас без да пита!

Браузери/Браузерки
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи! 06 Мар 2010 17:36 #1361

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Вчера КЛУБ JOIN "Интернет среда" има 72! уникални посещения без да е въведен все още в нито една директория и още май няма един месец от създаването му! 60 човека са търсили Антонио Вивалди, според сведения на Гугъл аналитика. Аз си знаех, че идеята е сравнително добра предвид модата на соц. мрежичките. Но също така знам и че тези мрежички ще изядат главата на останалите сайтове, ако нещо не се промени драстично в близките 3-5 години. Защото това, което се случва в действителност без да се забелязва на пръв поглед е едно струпване на потребители в социалните мрежи и отлив на споменатите от другите сайтове. Социалните мрежи изкуствено и манипулативно създават и внушават усещането, че допринасят за по-големия трафик към вашите сайтове чрез публикуваните в тях линкове. Реалността е точно обратната - те в действителност дърпат голям трафик към себе си. Съответно печелат от реклами и рекламодатели. Получава се нещо подобно на големите ситита (city/град) хората се струпват в тях и по-малките градчета и села опустяват. Пример - София и Варна за България. Много е вероятно самата идея за социалните мрежи, която разбира се е чуждестранна, (българските веб мрежовици не са открили топлата вода) да е разработена именно въз основа на това струпване на народ в големите сити центрове. Такава е и идеята на големите молове (универсални магазини), които пък изядоха главата на множество дребен и среден бизнес, като принудиха собствениците на малки и средни магазинчета да фалират и да затворят търговския си обект.

Дано да съм лош пророк, все пак аз не съм професионален анализатор на интернет средата, интернет обществото и неговите специфични модели на развитие.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи! SexNature.org 11 Мар 2010 14:37 #1381

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
SexNature.org във Fanopic! Ами във момента сме на главната страница - 3-те топ фен теми. Не е зле за 3 дена присъствие във Фанопик. Дано да успеем да задържим тази преднина. То от нас зависи и от действията вътре в темата - коментари, гласуване, публикуване. Благодаря на екипа, че веднага се отзова на поканите и се присъедини. Разбира се Меричка е най-активна и вече нейния рейтинг там е 14, но има какво още да се желае. Моя например е 223, но все пак аз съм лидера и модератора на темата. Като цяло съм повече от доволна засега, малко фенове са се присъединили там, но за сметка на това тук посещенията подскочиха. Естествено както във всяка социална мрежичка или директория и там има проблеми с публикуване на статии от Гугъл сайтове, писах им да видим какво ще предприемат. Останалите вече са в крак - Свежо, Пинг, Фавит, след една година ходене по мъките, да се оправят с урл адресите на Гугъл сайтове.

Благодаря ви още веднъж за подкрепата и участието по фен темата. Страхотен екип! От хора, които наистина обичат сайта.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи! SexNature.org 11 Мар 2010 15:33 #1382

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Това над което размишлявам е кое е по-оптимално. Създаването на 2-3 фен теми или създаването само на една и непрекъснатото и обновяване с информация от останалите ми сайтове. Доста е трудоемко да се поддържат няколко фен теми и да се обновяват, за да бъдат адекватни и да има полза от посещенията. Освен това във Фанопик така са организирани нещата, че във всяка фен тема може да се публикуват връзки към останалите сайтове, а също и тези връзки да се популяризират подобно на статиите и на самата тема. Това става (популяризирането) като се насъбират точки после тези точки се превръщат в показвания. Точки се събират като има активност по темата - публикуване на връзки, статии, въпроси-анкети, видеоклипове, форумни теми. Именно затова казвам, че е трудно да се поддържат в непрекъснато активен и динамичен вид няколко фен теми. Може да създам още една фен тема за Некермана и в нея да организирам - Компаса, Екологията,Интернет средата, Шехерезада и Журнал Приказка. А в фен темата на Сексология и природа на човека да се помещават - Журнал Психея, Сексология и Психология и сайта на книгата. А може и да остане само една фен темата и да е максимално оптимална, активна и динамична.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи! SexNature.org 11 Мар 2010 20:46 #1385

• n_hope
  • Офлайн
  • Expert Boarder
  • Здравейте, приятели!
  • Публикации: 84
Хубаво е да се разграничат нещата и да има поне 2-3 големи приложения. Пр., както пишеш Журнал Психея да се обединява със Сексология и природа на човекаИнтернет средата да включва и приказки, а Компас, Екология и Некерман да се обединят в една, с различни подтеми. Ще стане интересно и ще се знае къде какво да се търси от феновете. Но това е мое лично мнение, ти решаваш какво да правиш и до кото да се допиташ за мнения. винаги ще има нещо интересно, защото и живота е разнообразен и могат да се включват различни теми - дори и най-шантавите наглед, както и най-баналните или изискващите подробни обяснения, коментари, отговори. Животът е щарен!
Обичам да пиша и се смея, дори "когато ми се плаче"!

Отг:Социални мрежи! SexNature.org 11 Мар 2010 21:46 #1386

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Благодаря n_hope, за идеите, но няма да мога да смогна с още две или три фен теми. Това е като да имаш още два или три сайта, които да са динамични и да се обновяват всеки ден иначе се губи смисъла да се създават фен темите и да висят да пълнят пространството. Това, което ми хрумна да направя е да създам още една само тема: "Интернет среда" с основен сайт Интернет среда и в нея ще обособя останалите сайтове - Некерман, Компас, Екология, сайта за книгата Есенни огньове, Шехеразада, Журнал приказка. И така с две фен теми ще е горе долу поносимо откъм работа. Защото вие много участвате и сте активни, но основно нещата лягат на мене.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи! SexNature.org 13 Мар 2010 00:54 #1421

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
Един нов дизайн за Сексология и Психология. Вярвам по-добър от предишния. Незнам какви ме бяха прихванали да правя някакви тъмни мрачни сайтове. Преди беше в тъмно синьо и един хедър светлосин. Някак си подтискащо ми действаше. Сега е по-свежичко, но има още какво да се желае по цветовете. Но това сайтче го разбработвам аваш, аваш без много зор. Журнал Приказка и тя така. Просто не ми се занимава толкова със статии и съдържание, колкото си украсявам и разкрасявам. Хехеххеее голям майтап ми хрумна сега - хоби са ми тези сайтчета. Занимавам се с тях докато си почивам от основните сайтове - големи тежки мастодонти. Много обичам да си споделям с вас повечето неща които правя и да си говорим. Дано да не ставам досада, но пък толкова работа върша ееее ще ме изтърпите да ме слушата.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи и лични наблюдения 22 Юли 2010 00:14 #1833

• Kamino
  • Офлайн
  • Administrator
  • Юлияна Шапкарова
За евентуалните бъдещи планове на Гугъл и Фейсбук.

(лично мнение)

Какво в действителност представлява Фейсбук? Социална мрежа? Не! Място за реклама и маркетинг? Не! Фейсбук в същност представлява един глобален хостинг, който се стреми и успешно постига привличането на хора, които нямат сайтове в своята хостинг мрежа. Каква е целта? Елиминация. Елеминация на определени професионалисти, които срещу известно заплащане ще ви направят собствен сайт и вие ще публикувате в него ваши статии, чужди статии, клипчета, картинки, вашите радости и вашите болки, също и чужди такива, без клюки и интриги не е интересно.

Човек, който прави сайтове (умен човек, защото има и болшинство глупави правачи на сайтове) твърде бързо разбира какво представлява ФБ. Или казано на прост български език:

"Здравейте, аз съм ФБ и ви предлагам да си направите бързо и лесно ваши собствени страници, в които да публикувате всичко, което си пожелаете. Имаме и хубави игри, забавления, картинки....Оооо, но вие сте бизнесмен?! Още по-добре ние лесно ще ви излъжем, че чрез нас вие ще повишите вързките си с обществеността, ще получите безплатна реклама (често и най-добрия бизнесмен и финансист забравя, че безплатен обяд няма!) и какви ли не още чудотворни неща."

До някъде е така, ако изключим грозната думичка, която споменах по-горе: "Елиминация". От друга страна аз като финансит и икономист прогнозирам, че дори и да пропуснем думичката, защото ние не сме сред определения кръг професионалисти изработващи и програмиращи сайтове и не би следвало да ни интересува. Та от друга страна каква е сметката на този безплатен хост и какви биха могли да са неговите бъдещи планове? Отговора е - Платен Фейсбук и частичен монопол!

Защо частичен монопол?

Защото трябва да разгледаме веднага и другия гигант - Гугъл. Гугъл налага на интернет пазара една нова, сравнително не популярна услуга - Гугъл сайтове. Всеки професионалист би погледнал с известно пренебрежение на това предложение и с доза насмешка. И тук е момента, в който ще допусне грешка. Мислите ли, че Гугъл би си позволил да се занимава с нещо, което няма да донесе печалба, нещо, което е повърхностно и несериозно? Не! Макар и Гугъл сайтове на пръв поглед да изглеждат именно така. Но нека да поразсъждаваме. Гугъл сайтове са подобни, много подобни на лесните за изграждане и подръжка страници във Фейсбук. Всеки, абсолютно всеки идиократ, излязъл герои от филма Идиокрация може сам за два до пет дни (в зависимост от капацитета на мозъка) да изгради едно прилично виртуално пространство за себе си чрез Гугъл сайтове или чрез ФБ. И така от цялото изложение става ясно, че ФБ и Гугъл сайтове се насочват към една огромна популация или аудитория и я завладяват успешно.

Въпроса е отново: "Каква е целта?

Всеки, на когото не са отстранени важни мозъчни дялове още при раждането би могъл да си отговори, какви са дългосрочните бъдещи планове на тези два гиганта на интернет.

Монопол!

Аз като потребител на Гугъл и на ФБ в момента не мога да се оплача от това, което уж двете "социални мрежи" предлагат. Както се шегувам "Събирам пари за яхта " Но, ако оставим шегите и поразсъждаваме сериозно, нещата не са никак оптимистични. Премахването на градивната, че дори и на деградивната конкуренция, с ударите под пояса и пр. кофти номера и налагането на монопол е пътя към робството и манипулацията на свободната човешка воля, правото на информираност от много и различни източници и т.н.

В заключение, какви са евентуалните планове на родните интернет специалисти, в контекста на изложеното или извън изложеното, защото голям процент от тях не си дават добре сметка за случващото се в световната мрежа и все още "медитират" върху пъпчето си или върху върха на носа си.

Плановете на родните интернет специалисти много наподобяват тези на мафията.

???

Преразпределение на територии.
Журнал Психея

Отг:Социални мрежи и лични наблюдения 22 Юли 2010 02:43 #1835

• MasterGo
  • Офлайн
  • Webmaster
  • Публикации: 83
Гледах филм как се е повил и развил Гугъл. Преди него е имало конкуриращи се търсачки и каталози, някои от които все още съществуват, като Яхо, Алтависта, Гофър, Магелан... с развитието на националните мрежи във всяка страна се появяват също търсачки, за Бг - Дир.бг, Гювеч. Но с гугъл нещата започват да се променят, превръщайки го в във вездесъщата търсачка и каталогизатор. Първоначално той се появява в един университет (трябва да се види историята), двама студенти са му автори, но неговата успешност в началото довежда до там, че пренатоварил сървърите на университета. Спрели Гугъл, но се появили заинтересувани от Силиконовата долина, които предложили 1 млн. долара за начало и студентите се заловили за работа. С времето Гугъл ставал все по-могъщ, преодолял всяка конкуренция, а финансово надминал Майкрософт. Постепенно наблюдаваме как Гугъл се интернационализира, започва да работи на много езици, а също така и да разширява сферата на своите услуги, за да стигне до състоянието, в което го познаваме днес.

Ако Бил Гейтс е казал - "Във всеки дом компютър", далечните планове на Гугъл са наистина грандиозни. Като мегахостинг той ще изпълнява ролята на виртуален компютър за всеки. Сегашното разбиране за компютър ще се сведе до терминал. Няма да има хардиск, примерно, нито пък ще ви трябва Уиндолс, всичко това ще го предоставя Гугъл с последващото усъвършенстване на бързоскоростните връзки. Тук нещата са близки до социалната мрежа, но с малко по-друга идея: неотдавна посетих една такава мрежа, която дава на потребителите си виртуален десктоп. Изглежда доста интересно като виждаш иконката на Уорд и отваряш един виртуален Уорд, т.е. не инсталирания на компа. Представих си, че това би могло да ми помогне в трудна минута, ако седна на комп без Уорд и и ползвам услугата на тази мрежа, пиша си текст и го записвам като файл по обичайния начин без дори да има Уорд в компа. Това е един пример, другите неща също си ги има в тази имитация на виртуалния десктоп.

И така, плавно преминахме и към социалните мрежи, а писах в началото за търсачки. Има един такъв момент, че навлизаме във, или по-скоро сме, в т. нар. информационно общество. То се развива по свои закони, но те със сигурност изхождат от законите на реалното общество. В него движещата сила е финансовия поток, за къде без продавачи и купувачи (?). Сигурно ще се стигне до там, че когато виртуалността, виртуалната култура, информационното общество (както искате да го наречете) ще стане още по комерсиализирано. От една страна Мрежата е необходимост, а от друга - има Интернет адикция, пристрастяване към нея. Ето ви удобно поле за развиване на пазар. Но той започва първо от желанието да имаме Интернет вкъщи, т.е. плащаме на фирма доставчик, а на втори етап - е да плащаме и за виртуални услуги. Може и ФБ да стане изцяло платен, а не само част от него, както е сега. В бъдеще сигурно няма да има много безплатни неща в Мрежата, като блогосферата, гугле-сайтовете и прочие. По-малките играчи, но достатъчно крупни, вече от безплатни преминават на платени услуги. Ето, видях как да си направиш преди социална мрежа бе безплатно, а сега - платено.

Относно независимите сайтове на ентусиасти, бизнесмени и други инстутиции би трябвало да остане поле за изява. Да не забравяме, че въпросните си плащат за хостинг, а също и първоначалните идеи на търсачките и Гугъл включително е да предоставят механизми за бързо търсене чрез ключови думи. Не знам дали Гугъл ще събере всички желаещи да имат сайт и да си правят гугъл-сайтове. Тогава вече Гугле няма да е само търсачка, но и глобален хостинг, но това е в много далечното бъдеще и сигурно няма да сме живи да видим това.
  • Страница
  • 1
  • 2
Време за генериране на страницата: 0.56 секунди

* * *